Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Ευθύνη της κυβέρνησης θεωρεί η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, πως είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διαμόρφωση κλίματος συναίνεσης, ενώ προσθέτει πως οι εκλογές δεν αποτελούν λύση αλλά καταστροφή για τον τόπο. Κανείς «δεν μπορεί κανείς να σφυρίζει αδιάφορα» όταν η χώρα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη απειλή τόνισε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm. Επισήμανε, δε, πως έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες συναίνεσης, όχι όμως στο βάθος που έπρεπε.


"Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις της ΝΔ" δήλωσε η υπουργός, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε η κυβέρνηση μπορούν να λειτουργήσουν στη λογική του «όλα ή τίποτα». «Και η αντιπολίτευση θα πρέπει να αισθανθεί ότι συμμετέχει σε κάτι που θα αποφασίσουμε από κοινού», είπε χαρακτηριστικά.

Παραδέχθηκε ακόμη ότι υπήρξε απόκλιση από τους στόχους, επισημαίνοντας ωστόσο πως «δεν πατάμε τέσσερα κουμπιά και πηγαίνουν τα αποτελέσματα όπως θέλουμε», υποδεικνύοντας απρόβλεπτους παράγοντες όπως η ύφεση, το μέγεθος της οποίας ήταν αδύνατο να προβλεφθεί.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν αποτελεί λύση, «και εάν αναγκαστούμε να προσφύγουμε, θα είναι καταστροφικά τα αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία».
ΠΡΕΖΑ TV
19-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: