Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ»

«Η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε... Η σκυτάλη πέρασε σε σας». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν χθες το μεσημέρι μέσω της σελίδας τους στο Facebook οι διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που γίνονται στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.«Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα (χθες) και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Ομως, το γεγονός ότι άνθρωποι όλων των ηλικιών, άνθρωποι διαφορετικών απόψεων και άνθρωποι που ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους βρίσκονταν σε διαμαρτυρία ήταν εκεί. Ενωσαν τη φωνή τους με όλους μας και δείξαμε τελικά ότι μπορεί να γίνει διαμαρτυρία χωρίς παρατράγουδα, δείξαμε ότι μπορούμε να βρούμε την κοινή συνισταμένη για να υπερκεράσουμε τα όποια προβλήματα και ενωμένοι να αναζητήσουμε κοινούς στόχους», γράφει ο administrator της σελίδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» Νίκος Μουρούτης.


«Δεν είμαστε φούσκα που έσκασε, αλλά καζάνι που βράζει»

Για πολλούς νέους ανθρώπους, που δεν είχαν μέχρι χθες την ευκαιρία ή την επιθυμία να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν, οι εκδηλώσεις των δύο τελευταίων ημερών είναι κάτι αντίστοιχο με το «δικό τους» Πολυτεχνείο. Η Εύη Καρβούνη γράφει: «Είμαι περήφανη. Ενα δεύτερο Πολυτεχνείο χθες. Αναίμακτο. Χωρίς καφρίλα. Μόνο ψυχή και ιδέες. Μπορούμε».

Οι εκδηλώσεις που έγιναν στις πόλεις της Ελλάδας και μεταδίδονταν από γιγαντοοθόνες στις πλατείες της Ισπανίας ευαισθητοποίησαν και πολλούς νέους που ήθελαν να λάβουν μέρος, αλλά δεν μπορούσαν λόγω απόστασης.

«Ολο αυτό με εκφράζει γιατί δεν έχει κομματικό χαρακτήρα, γιατί δεν έχει φασαρία και γιατί ήταν ώρα να ξεκινήσει. Μερικοί ζούμε πολύ μακριά για να συμμετέχουμε, θα μπορούσαμε όμως να βοηθήσουμε από μακριά (όσο το κρατάτε και σεις τόσο ψηλά, χωρίς φασαρίες και χωρίς κομματικά!!!). Καλή δύναμη και καλή συνέχεια. Τώρα που ξεκίνησε αυτό, ας μη σταματήσει άδοξα!», λέει η Οριάνθη Αρμένη.

Για τους αποφασισμένους να κατακλύσουν τις πλατείες πολίτες οι κακές καιρικές συνθήκες δεν θα πρέπει να είναι εμπόδιο για μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας: «Μη το βάλουμε κάτω κι ας είναι ο καιρός λίγο περίεργος. Βρείτε αδιάβροχα. Σήμερα και τις επόμενες μέρες ο κόσμος στο Σύνταγμα θα πρέπει να υπερτριπλασιαστεί για να καταλάβουν πως δεν ήταν μια φούσκα και έσκασε, αλλά πως είναι ένα καζάνι που βράζει και τώρα παραέβρασε. Πάμε για την Ελλάδα. Πάμε για μια χώρα τόσο όμορφη σε τοπία και ανθρώπους και τόσο σκάρτη σε ''πολιτικούς'', κλέφτες και μιζαδόρους. Ελλάδα, σε αγαπάμε και θα σε σώσουμε», γράφει ο Ηλίας Δήμου.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι χιλιάδες νέοι άνθρωποι βρίσκουν κοινά σημεία με συνομηλίκους τους και διαπιστώνουν ότι έχουν κοινά όνειρα για το μέλλον. Οπως γράφει χαρακτηριστικά ο Ιβάν Αθανασόπουλος, «τελικά αισθάνομαι φίλος με όλους. Η αρχή γίνεται με τέτοιες συγκεντρώσεις που ο καθένας κοιτά τον άλλο με χαμόγελο.

Και η ομπρέλα θα μας φέρει πιο κοντά στην ανάγκη να προστατευτούμε όλοι και απ' τη βροχή κοροϊδίας που δεχόμαστε. Να 'μαστε έτσι πάντα, ρε παιδιά. Το πιο ωραίο συναίσθημα και το πιο δυνατό»!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

Τι γράφουν στο Facebook για την Ελλάδα
Μαδρίτη και Παρίσι καλούν Αθήνα

Οι συγκεντρώσεις της Τετάρτης στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας μεταδόθηκαν σε απευθείας μετάδοση στις πλατείες της Ισπανίας, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι Indignados.

Οι Ισπανοί είδαν από τις γιγαντοοθόνες, που είχαν στηθεί ειδικά για την περίσταση, τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τα σχόλια που ανέβασαν στο Facebook και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά. Ο Στέφανο Μόρι έγραψε: «Το πλήθος στην Αθήνα συνεχώς μεγαλώνει. Αυτό θα είναι η αρχή μιας παγκόσμιας επανάστασης».

Σχολιάζοντας το μεγάλο πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος ο Νταβίντ Αλβάρεζ πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε πολύ τα αδέρφια μας τους Ελληνες. Εσείς εμπνέετε την επανάστασή μας».

Σχόλια συμπαράστασης έκαναν στη σελίδα των Indignados στο Facebook και πολίτες από άλλες χώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Φαμπιάν Εσκοφιέν από τη Γαλλία, ο οποίος έγραψε: «Πολλοί νέοι Γάλλοι βλέπουν τις εκδηλώσεις σας. Είναι μαζί σας, στηρίζουν τις προσπάθειες που κάνετε για να βελτιώσετε τις συνθήκες της ζωής σας και να δώσετε λύσεις στα προβλήματα της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης».

ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
27-5-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!
ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!