Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η υποχρεωτική μετάταξη του πλεονάζοντος προσωπικού των δήμων σε ΟΤΑ και φορείς του Δημοσίου, που παρουσιάζουν ελλείψεις και βρίσκονται στον ίδιο νομό, ενέταξε το υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση».

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι το πλεονάζον προσωπικό θα προσδιορίζεται με προσδιορίζεται με αντικειμενικά -πληθυσμιακά, οικονομικά και γεωγραφικά- κριτήρια, "με βάση το εύρος των ασκούμενων στην πράξη αρμοδιοτήτων από τους δήμους στους οποίους υπηρετεί το εν λόγω προσωπικό, σε σχέση με τις αρμοδιότητες που ασκούν οι φορείς υποδοχής". Ο προσδιορισμός του πλεονάζοντος προσωπικού και η διαδικασία μετάταξης ή μεταφοράς του θα ρυθμίζονται με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, ενώ θα ζητείται και η γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε άλλη διάταξη προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις για τη σύμβαση των δήμων με ιδιώτες στον τομέα της καθαριότητας. "Οι συμβάσεις αυτές επειδή είναι εξαιρετικής σημασίας, απαιτείται τόσο η εξειδίκευση των όρων τους όσο και η έγκρισή τους από την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του οικείου δημοτικού συμβουλίου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται και η αρχή της διαφάνειας και του ελέγχου της εφαρμογής της παρούσας διάταξης", αναφέρεται στην τροπολογία.

Η τροπολογία περιλάμβάνει και διάταξη για τη διασφάλιση της ισοσκέλισης των προϋπολογισμών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Προβλέπεται πως στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους το ύψος των εσόδων του προϋπολογισμού των ΟΤΑ δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των εγγεγραμμένων δαπανών, το δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο θα υποχρεούται να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό.

Τέλος, Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών ορίζεται σε 6.000 ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός όσων προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους δήμους για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.
ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: