Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΩΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΤ.ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Τη δριμύτατη κριτική του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και πρόεδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, δέχθηκαν τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, η Γερμανία και το Βέλγιο επειδή ξεκίνησαν ήδη να συζητάνε τη διαδοχή του Ντομινίκ Στρος Καν, ως επικεφαλής του ΔΝΤ.


Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ Είναι προφανές πως κινδυνεύει πλέον σοβαρά η θέση του Γάλλου σοσιαλιστή πολιτικού ως επικεφαλής του ΔΝΤ, μετά τη σύλληψή του για απόπειρα βιασμού, και τη Δευτέρα δεν μπόρεσε να παραστεί στη συνεδρίαση της ευρωζώνης που ασχολήθηκε με τα σχέδια διάσωσης της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Όμως ο Γιούγκερ δήλωσε: " Όσο ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν δεν υποβάλλει την παραίτησή του και δεν υπονοώ ότι πρέπει να το πράξει, είναι ανέντιμο ότι κάποιες κυβερνήσεις, ήδη σήμερα το πρωί, ξεκίνησαν τις συζητήσεις για τη διαδοχή του. Αυτή είναι μια κουβέντα που δεν έχει θέση τώρα ".

Λίγο πριν και στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup, Βέλγοι και Γερμανοί αξιωματούχοι συζητούσαν ότι αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν παραιτηθεί από το πόστο του, τότε θα πρέπει να τον διαδεχτεί ένας άλλος Ευρωπαίος.

Παραδοσιακά του ΔΝΤ ηγείται Ευρωπαίος, ενώ του " αδελφού " του Οργανισμού της Παγκόσμιας Τράπεζας ηγείται Αμερικανός.

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: