Πέμπτη, Μαΐου 12, 2011

ΣΥΡΙΑ: Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ, ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας εισέβαλαν σήμερα σε χωριά που βρίσκονται κοντά στην πόλη Μπανιάς και προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις, σύμφωνα με μία οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι αντικυβερνητικοί από την πλευρά τους, καλούν σε νέες διαδηλώσεις για αύριο Παρασκευή, μέσω της σελίδας «Συριακή Επανάσταση 2011» στο Facebook.
"Στις 13 Μαΐου διαδηλώνουμε για την αξιοπρέπεια των κρατούμενων αδελφών μας", γράφουν και ονομάζουν αυτή την ημέρα "Παρασκευή των ελεύθερων γυναικών".



Πολλές γυναίκες συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στη Δαμασκό και την Μπανιάς, επειδή έπαιρναν μέρος σε διαδηλώσεις ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων ή την άρση της πολιορκίας των πόλεων. Τέσσερις διαδηλώτριες σκοτώθηκαν στις 7 Μαΐου στη Μπανιάς, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι στρατιώτες και τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επενέβησαν σήμερα το πρωί στα χωριά αλ Μπάιντα και αλ Καρίρι κοντά στην Μπανιάς συλλαμβάνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Οι συλλήψεις συνεχίζονται και στην Μπανιάς, όπου ο στρατός εισέβαλε με άρματα μάχης στις 7 Μαΐου, αλλά και στο προάστιο Μουανταμίγια της Δαμασκού, που επίσης πολιορκείται από άρματα μάχης. Ο στρατός έχει συλλάβει "εκατοντάδες ανθρώπους, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες. Έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο στρατός έχει μετατρέψει τα σχολεία σε κέντρα κράτησης και έχει πάρει υπό τον έλεγχό του τα τζαμιά", όπως δήλωσε ο Άμαρ Κουράμπι, επικεφαλής της οργάνωσης, προσθέτοντας ότι το άρματα μάχης κινούνται βόρεια της Ντεράα.

Στο Χαλέπι, όπου μέχρι τώρα δεν είχαν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις, χιλιάδες φοιτητές πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη πορεία συμπαράστασης προς τις πόλεις Ντεράα και Χομς, προτού τους διαλύσουν βίαια φιλοκυβερνητικοί φοιτητές και οι υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με έναν ακτιβιστή.

Η ιστοσελίδα "Συριακή Επανάσταση 2011" ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι διαδηλώσεις συνεχίζονται "κάθε ημέρα" στη Συρία, παρόλο που μοιάζει ολοένα και πιο δύσκολο να οργανωθούν εξαιτίας της καταστολής.

Ένας ξάδερφος του προέδρου Άσαντ, ο μεγιστάνας Ράμι Μαχλούφ που είναι ανάμεσα στους 13 Σύρους αξιωματούχους στους οποίους έχει επιβάλλει κυρώσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε συνέντευξή του: "Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι το τέλος. Δεν θα αποχωρήσουμε".

ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: