Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑΝΚ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Συριακά άρματα μάχης βομβάρδισαν χθες την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, Χομς σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 ανθρώπους, κατά τη διάρκεια επιχείρησης καταστολής των εξεγέρσεων στη χώρα.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί και εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί από τις κυβερνητικές επιχειρήσεις ενάντιων των διαδηλωτών στη Συρία.






Η χθεσινή ημέρα ήταν η αιματηρότερη ημέρα από την έναρξη των διαδηλώσεων, εκτός από τις Παρασκευές, που αποτελούν ημέρες μαζικών διαδηλώσεων.



Επίκεντρο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και της καταστολής είναι η πόλη Ντεράα, όπου οι κινητοποιήσεις άρχισαν στις 18 Μαρτίου.



Οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν χθες επιθέσεις στις πόλεις Χομς, Χάρα και Χαλέπα, όπου διέλυσαν φοιτητική διαδήλωση σε Πανεπιστήμιο και απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί σε αυτό.



Δεκάδες αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές συνελήφθησαν χθες στις πόλεις Χομς και Μπανιάς.



Η Δύση καταδίκασε την άγρια καταστολή που εφαρμόζει το συριακό καθεστώς, επέβαλε κυρώσεις κατά της Δαμασκού, δεν έχει όμως ζητήσει την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ από την ηγεσία.



Η συριακή κυβέρνηση επιμένει ότι διώκει "ένοπλες τρομοκρατικές συμμορίες" και τις κατηγορεί για το θάνατο δύο στρατιωτών την Τετάρτη.



ΠΡΕΖΑ TV

12-5-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια: