Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

ΤΣΑΒΕΣ: «ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ»


Έχοντας στη διάθεση του οτιδήποτε ένας πρόεδρος μπορεί να θελήσει (νομοθετική ικανότητα με διατάγματα, μία αφθονία πετρελαϊκών κερδών και πολιτικούς σύμμαχους σε κάθε δημόσιο οργανισμό), ο Χούγκο Τσάβες έχει εξαπολύσει μία διαφημιστική καμπάνια κατηγορώντας τους εχθρούς του ότι εμποδίζουν την υλοποίηση των προγραμμάτων του, καθώς η χώρα οδεύει προς τις προεδρικές εκλογές του 2012.


Διαφημιστικές πινακίδες και κρατικές διαφημίσεις στην τηλεόραση επανειλημμένα ζητούν από τους αντιπάλους του Τσάβες: «Αφήστε τον να δουλέψει!»

Το κυβερνητικό σλόγκαν εμφανίστηκε πρώτη φορά τον Ιανουάριο, καθώς ο Τσάβες παραπονιόταν σε ομιλία του για τους επικριτές του που καταγγέλλουν τις εξουσίες που έχει να εκδίδει διατάγματα, τις οποίες είχε λάβει από ένα συνέδριο που ελεγχόταν από τους συμμάχους του.

«Εάν δεν θέλετε να δουλέψετε, αφήστε εμένα να εργασθώ. Εργάζομαι για τον λαό, για τον κόσμο με τις μεγαλύτερες ανάγκες» δήλωσε ο Τσάβες τονίζοντας πως ήθελε την εξουσία να επιταχύνει τα προγράμματα δημόσιων κατοικιών και άλλες πρωτοβουλίες. Έκτοτε, η κρατική τηλεόραση προβάλλει διαφημίσεις που δείχνουν έναν άνδρα με μουστάκι να διαμαρτύρεται για την αντιπολίτευση.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται πως η τρέχουσα πολιτική κατάσταση σημαίνει πως δεν θα μπορούσαν να παρεμβληθούν στον δρόμο του Τσάβες ακόμη και εάν το επιχειρούσαν. Μετά από 12 χρόνια πρόεδρος, κρατά στα χέρια του όλους τους μοχλούς της εξουσίας. Επισημαίνουν, δε, πως ο πρόεδρος αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους προκειμένου να αποσείσει την ευθύνη των προβλημάτων όπως την κλιμάκωση των εγκλημάτων, τις καταρρέουσες υποδομές και την αύξηση του πληθωρισμού.

ΠΡΕΖΑ TV
27-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: