Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΛΕΕΙ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ

Έμφαση στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης έδωσε σήμερα στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Δημήτρης Δρούτσας και υπογράμμισε πως σε αυτή τη χρονική συγκυρία «οι συστάσεις και τα σχόλια δεν είναι εποικοδομητικά».
Η Ελλάδα, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, είναι προσηλωμένη σε μια αυστηρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης και πρόσθεσε πως «αυτό που δεν αξίζει στον ελληνικό λαό είναι συστάσεις και σχόλια που δεν είναι εποικοδομητικά».



Επίσης ο κ. Δρούτσας στην ομιλία του ανέφερε ότι δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα αλλά και η "κρίση ηθών" αποτέλεσμα του πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών και κάλεσε  τους πολίτες να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και «κάθε πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και κάθε πολιτικό ηγέτη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να λογοδοτήσει για τις επιλογές του».

Ερωτηθείς για το πως σχολιάζει το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των Ελλήνων βουλευτών, και αν αυτό θα ήταν ένα μήνυμα προς τον Έλληνα πολίτη στην παρούσα δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, ο κ. Δρούτσας απάντησε ότι κάθε συμβολική κίνηση, σήμερα σε τόσο δύσκολους καιρούς μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν λύνει αυτό το πρόβλημα.

Όπως ο ίδιος είπε «πρέπει να κοιτάξουμε σε βάθος το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τις τελευταίες δεκαετίες...πρέπει να δούμε και τις σχέσεις πολιτικής - οικονομίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Πρόκειται για ορατά προβλήματα, τα οποία ήρθε η ώρα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά να τα αντιμετωπίσει με ευθύνη και ειλικρίνεια»
ΠΡΕΖΑ TV
19-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: