Τρίτη, Μαΐου 24, 2011

ΚΟΖΑΝΗ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης ενάντια στη διαφαινόμενη υποβάθμιση της περιοχής αποφάσισαν χθες οι φορείς που συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.
Δεν έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία του συλλαλητηρίου, καθώς πρέπει να λυθούν ορισμένα “τεχνικά και διαδικαστικά” θέματα, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές το συλλαλητήριο τοποθετείται χρονικά εντός της επόμενης εβδομάδας. “Ο κίνδυνος απώλειας του πανεπιστημίου, η συρρίκνωση του ΤΕΙ και του νοσοκομείου Κοζάνης, η μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι από τα ζητήματα για τα οποία εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες, καθώς εκτιμάται ότι μπήκαμε σε μια πορεία απαξίωσης της περιοχής”, σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Σάκης Τολιόπουλος.

Αποφασίστηκε να εκδοθεί κοινό ψήφισμα για τη συρρίκνωση στην οποία οδηγείται η περιοχή εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, ψήφισμα που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα. “Είναι σημαντικό ότι όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη -και ήταν πάρα πολλοί- ομονοούν στην ανάγκη αντίδρασης στις δυσμενείς εξελίξεις που δρομολογούνται για την περιοχή, γι’ αυτό αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου στο αμέσως προσεχές διάστημα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Για τεχνικούς λόγους δεν ορίστηκε ημερομηνία, η οποία θα οριστεί σε συνεννόηση μεταξύ των φορέων”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ε.Κ. Κοζάνης.
Τη σύσκεψη διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών. Συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διά του αντιπεριφερειάρχη Σάκη Κοσματόπουλου, ο δήμος Κοζάνης, το ΤΕΕ, το Οικονομικό Επιμελητήριο, σωματεία και επαγγελματικές οργανώσεις.
Κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων στη σύσκεψη ήταν ότι “δημιουργείται ένα εκρηκτικό περιβάλλον για την περιοχή μας, που αν επικρατήσει οδηγείται στην καταστροφή χωρίς να διαφαίνεται αναπτυξιακή προοπτική. Είναι υπόθεση όλων μας η αντίδραση και ο σχεδιασμός για την περιοχή μας να είναι προϊόν συνολικής συμφωνίας των φορέων και όχι αποσπασματικός”. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι είναι κάθετα αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και ότι “δεν θα ψηφίσει τη μετοχοποίηση ενός ακόμη ποσοστού 17% της επιχείρησης, ακόμη κι αν αυτό του στοιχίσει τη βουλευτική του έδρα.

Του Χρήστου Βήττα

ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: