Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

ΛΙΒΥΗ: ΝΕΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Νέους βομβαρδισμούς στην Τρίπολη πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ σήμερα τα χαράματα, πλήττοντας κυβερνητικά κτίρια. Παράλληλα, απεσταλμένοι του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι συναντιώνται σήμερα στη Μόσχα, με Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τη Ρωσία πρόκειται να επισκεφθούν και αντιπρόσωποι των αντικαθεστωτικών.


Δύο κυβερνητικά κτίρια επλήγησαν σήμερα το πρωί από τις ΝΑΤΟϊκές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Πρόκειται για ένα κτίριο των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας και ένα άλλο, έδρα του υπουργού Επιθεώρησης και λαϊκού Ελέγχου, αρμόδιο για τον αγώνα κατά της διαφθοράς, που βρίσκονται στη λεωφόρο Αλ Τζουμουρίγια στο κέντρο της Τρίπολης, κοντά στην κατοικία του Μουαμάρ Καντάφι. Δύο εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή αυτή μετά τα μεσάνυχτα. Ο υπουργός Ελέγχου, παρών κατά τον βομβαρδισμό, ανέφερε τραυματίες ανάμεσα στους υπαλλήλους.

Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης Ιμπραΐμ Μούσα, ανέφερε ότι ηγετικά στελέχη του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών, ζήτησαν από το ΝΑΤΟ, να βομβαρδίσει την έδρα του υπουργείου, προκειμένου να καταστραφούν αποδεικτικά στοιχεία της ανάμειξής τους σε υποθέσεις διαφθοράς.

Χθες το βράδυ, τρεις εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια, όπου βρίσκεται η κατοικία του Καντάφι. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, επλήγησαν και πολλά ραντάρ.

Τα νέα χτυπήματα του ΝΑΤΟ πραγματοποιούνται ενόψει της σημερινής επίσκεψης αντιπροσωπείας του Μουαμάρ Καντάφι στη Μόσχα. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν τη ρωσική πρωτεύουσα και ηγέτες των αντικαθεστωτικών.

Η Ρωσία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί εναντίον της στρατιωτικής επέμβασης της δυτικής συμμαχίας στη Λιβύη.

Χθες, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Λουίς Μορένο-Οκάμπο ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του Μουαμάρ Καντάφι και του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καθώς και κατά του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης Αμπντουλάχ αλ Σενούσι, για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Φεβρουαρίου.

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της εξέγερσης στη Λιβύη (15 Φεβρουαρίου), ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται ακόμα στην εξουσία, παρά τις χιλιάδες βόμβρες του ΝΑΤΟ, που τέθηκε επικεφαλής της δυτικής συμμαχίας στις 31 Μαρτίου. Από τις μάχες στο λιβυκό έδαφος έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι, ενώ έχουν εκτοπιστεί περίπου 750.000, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: