Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

ΑΡΝΕΙΤΑΙ Η ΣΥΡΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΤΑΦΩΝ

Η Συρία διαψεύδει σήμερα την είδηση για τον εντοπισμό ομαδικού τάφου λίγο έξω από την πόλη Ντέραα, όπου ο στρατός εισέβαλε τον περασμένο μήνα προκειμένου να καταστείλει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. "Οι αναφορές που κάνουν λόγο για την ύπαρξη ομαδικού τάφου στη Ντέραα είναι απολύτως ψευδείς" δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Εσωτερικών της Συρίας.


Χθες κάτοικοι της πόλης δήλωσαν ότι ανέσυραν 13 σωρούς από ένα τάφο που βρισκόταν σε χωράφι λίγο έξω από την Ντέραα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους μεταξύ των σωρών ήταν αυτή ενός άντρα 65 ετών μαζί με τα τέσσερα παιδιά του συμπεριλαμβανομένων και των σωρών μιας γυναίκας και ενός παιδιού.

Επίσης η Εθνική Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία ανέφερε ότι ένας ομαδικός τάφος βρέθηκε λίγο έξω από την Ντέραα τη Δευτέρα το πρωί, επισημαίνοντας ότι στρατιώτες έχουν αποκλείσει την περιοχή για να αποτρέψουν τους κατοίκους να πάρουν τις σωρούς.

Ωστόσο, οι πληροφορίες είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν καθώς το καθεστώς Ασσάντ δεν επιτρέπει τη δημοσιογραφική κάλυψη των εξελίξεων, ενώ έχει απαγορεύσει και την πρόσβαση αρκετών οργανώσεων αρωγής στη χώρα.

Διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εδώ και καιρό κάνουν λόγο για τουλάχιστον 700 νεκρούς πολίτες σε όλη τη χώρα από τις 18 Μαρτίου όταν ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Ασσάντ.

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: