Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

«Arbeit macht frei - Η εργασία απελευθερώνει», το σύνθημα. καλωσόρισμα στην πύλη του Νταχάου «κοσμεί» πλέον την είσοδο του νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρόδου, οι οποίοι αντιδρούν στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και στις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, στο πλαίσιο της προχθεσινής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, όπου υποδέχτηκαν τους υπόλοιπους απεργούς.



Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ), οι απεργοί μετέβησαν στο Νοσοκομείο και συμπαρατάχθηκαν με τους εργαζομένους του που ήδη είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Στους απεργούς απηύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, η πρόεδρος Λούση Καλαμάτα, η οποία ευχαρίστησε το ΕΚΡ και το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ για τη στήριξή τους και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝΡ εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσής του.

Στο μεταξύ, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ρόδου προχωρούν σε επίσχεση εργασίας επ' αόριστον, από τη Δευτέρα 16 του μηνός, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματά τους που, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, παραμένουν άλυτα.

«Τα προβλήματα λιμνάζουν παρά τις υποσχέσεις που λάβαμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου, Βασίλης Κινούς.

Να σημειωθεί ότι στις 20 του μηνός λήγουν και οι συμβάσεις των 30 νοσηλευτών που προσελήφθησαν μέσω της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ του Νοσοκομείου της Ρόδου, του ΚΑΦΚΑ και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες επαρχίας Ρόδου.
Τ. ΚΑΛΙΒΟΥΡΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: