Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

ΚΑΝΑΔΑΣ: ΣΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σε ανασχηματισμό προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Στήβεν Χάρμπερ. Με τα υπουργεία να είναι αυξημένα κατά ένα, καθώς από 38 που ήταν το προηγούμενο γίνονται 39.
Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε λίγες αλλαγές, κρατώντας τους υπουργούς των σημαντικότερων υπουργείων της προηγούμενης κυβέρνησης στους θώκους τους.
Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Τόνι Κλέμεντ μετακινήθηκε από το υπουργείο Βιομηχανίας στο υπουργείο Οικονομικών όπου θα κληθεί να εφαρμόσει περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες.



Νέος υπουργός Εξωτερικών ορίσθηκε ο Τζον Μπέιρντ, αφού ο προκάτοχός του Λόρενς Κάνον έχασε την έδρα του στις πρόσφατες εκλογές.

Ο Πίτερ Βαν Λόουν, πρώην υπουργός Εμπορίου, αναμένεται να προταθεί για το θώκο του προέδρου της Βουλής.

Παραμένουν στις θέσεις τους ο υπουργός Άμυνας Πίτερ Μακέι, ο υπουργός Οικονομικών Τζιμ Φλάερτι, η υπουργός Υγείας Λεόνα Αγκλούκακ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρομπ Νίκολσον.

Ο Μαξίμ Μπερνιέ, ο οποίος είχε υπηρετήσει υπουργός Εξωτερικών και είχε παραιτηθεί λόγω σκανδάλου, επανέρχεται στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Mικρών Eπιχειρήσεων και Tουρισμού.

Ο Τζέιμς Μουρ παραμένει στο υπουργείο Κληρονομιάς, η Λίζα Ράιτ στο υπουργείο Eργασίας και ο Τζερυ Ριτζ στο υπουργείο Γεωργίας.

Η Μπεβ Οντά παρέμεινε επίσης στο Υπουργείο Διεθνούς Συνεργασίας.

Ο Τζέισον Κένι κρατάει το υπουργείο Μετανάστευσης ενώ η Ρόνα Αμπρόζ συνεχίζει στο υπουργείο Δημοσίων Έργων και Κυβερνητικών Υποθέσεων, ενώ η Νταϊάν Φίνλεϊ παραμένει στο Υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού.

ΠΡΕΖΑ TV
19-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: