Κυριακή, Μαΐου 22, 2011

ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ

Στη Βεγγάζη, το προπύργιο των ανταρτών, έφτασε σήμερα η Κάθριν Άστον όπου συναντήθηκε με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και εγκαινίασε μια ευρωπαϊκή αντιπροσωπία.
"Ανοίγοντας ένα γραφείο που θα εκπροσωπεί την Ε.Ε. στη χώρα είναι ένα σοβαρό δείγμα της υποστήριξής μας προς το λαό της Λιβύης. Η Ε.Ε. κάνει τα λόγια της πράξη" δήλωσε η Άστον πριν από 10 ημέρες όταν ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.
Σημειώνεται ότι τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τους με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι και η Ουγγαρία, που έχει αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε., είναι το μόνο κράτος μέλος που εξακολουθεί να διατηρεί την διπλωματική της αποστολή στην Τρίπολη.



Έπειτα από τη συνάντησή της με τους ηγέτες των ανταρτών, η Κάθριν Άστον δήλωσε ότι "είδε το όραμα του λαού της Λιβύης" και πως βρίσκεται στη χώρα για να εξηγήσει και να ξεκαθαρίσει το πόσο σημαντική είναι η δέσμευση για την υποστήριξη της Ε.Ε. προς το λαό της Λιβύης.

Η Άστον συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, της αρχής που διευθύνει την εξέγερση, Μουστάφα Αμπντούλ Τζαλίλ, προτού εγκαινιάσει τα γραφεία που θα στεγάζονται σε ένα από τα ξενοδοχεία της Βεγγάζης.

Λίγο πριν την άφιξη της επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπίας, το NATO εξαπέλυσε 49 αεροπορικές επιδρομές τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στην Τρίπολη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στην κατοικία του Καντάφι.

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: