Δευτέρα, Μαΐου 16, 2011

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ…ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ…

Την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από την ελληνική κυβέρνηση ζητά η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Μιλώντας σε φοιτητές στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι η οικονομική κρίση δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Απέρριψε, ωστόσο, κάθε σκέψη για αναδιάρθρωση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη πριν το 2013 γιατί κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα κατέφερε απίστευτο πλήγμα στην αξιοπιστία της.



Το μόνο μέτρο που θα μπορούσε να λάβει μια χώρα προς αυτήν την κατεύθυνση πριν το 2013 θα ήταν μια εθελοντική συνεννόηση με τους ιδιώτες ομολογιούχους, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έθεσε ως προϋπόθεση για ενδεχόμενη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων εάν η χώρα δεν επιστρέψει στις αγορές το 2012.

Τονίζει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να συζητηθεί και η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «εάν αποφασιστεί επιμήκυνση, τότε αυτό θα πρέπει να σημαίνει επιμήκυνση για όλους. Εντέλει δεν μπορεί να απαλλάσσεται ο ιδιωτικός τομέας σε βάρος των φορολογούμενων».

ΠΡΕΖΑ TV
16-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: