Τετάρτη, Μαΐου 25, 2011

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΛΒΟ ΚΑΙ ΦΙΛΚΕΡΑΜ

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η κατάσταση στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), οι 500 εργαζόμενοι σε αυτή αλλά και πολλοί άλλοι που απασχολούνται σε δορυφορικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα φοβούνται τα χειρότερα.
Χθες έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το πολιτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.



Τα συνθήματά τους είχαν αποδέκτες τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο -στο πολιτικό γραφείο του δεύτερου τοιχοκόλλησαν ανοιχτή επιστολή με τα αιτήματά τους.

Η έλλειψη ρευστότητας έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, καθώς η ΕΛΒΟ δεν μπορεί να ολοκληρώσει παραγγελίες που εκκρεμούν και οι προμηθευτές πιέζουν για να τους εξοφλήσει.

Διαμαρτυρία έκαναν και οι 220 εργαζόμενοι στη Φίλκεραμ Τζόνσον, οι οποίοι δεν έχουν ούτε καν την «πολυτέλεια» να μείνουν άνεργοι. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, θέλει να κάνει ομαδικές απολύσεις, όμως δεν υπάρχουν τα κονδύλια για την καταβολή αποζημιώσεων και οι εργαζόμενοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση χωρίς μέλλον. Χθες απέκλεισαν δρόμους γύρω από το εργοστάσιο και προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.
Ν.Ρ.

ΠΡΕΖΑ TV
25-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: