Τετάρτη, Μαΐου 04, 2011

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ…ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΚΥΣΕΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;

Την υπόθεση των υποβρυχίων και για τη μετά τον Α. Τσοχατζόπουλο περίοδο θα εξετάσει η Επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, παράλληλα με την Προανακριτική Επιτροπή, στην οποία έχει ανατεθεί η έρευνα των συμβάσεων που υπέγραψε ο Α. Τσοχατζόπουλος.Μάλιστα ο έλεγχος θ' αρχίσει από τους χειρισμούς της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Aμυνας, μετά από πρόταση που έκανε χθες ο ίδιος ο υπουργός Ευ. Βενιζέλος.


Ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, γνωστοποίησε ότι εντός των ημερών θα ζητηθεί η συνδρομή του Αμπου Ντάμπι, προκειμένου η γερμανική εταιρεία Ferrostaal, που κατηγορείται για τη διακίνηση της μίζας και στην οποία μετέχει fund του Αμπου Ντάμπι, να διαθέσει στη Βουλή τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση.

Η εν λόγω Επιτροπή, η οποία θα έχει τις ίδιες δυνατότητες με την Προανακριτική, θα διερευνήσει τις συμβάσεις που αφορούν στην προμήθεια των υποβρυχίων, από την τελευταία που υπέγραψε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Αμυνας και μέχρι την περίοδο που στο υπουργείο τον Α. Τσοχατζόπουλο διαδέχτηκε ο Γ. Παπαντωνίου.

Θα εξετάσει δηλαδή τις σχετικές αποφάσεις που έλαβαν οι Γ. Παπαντωνίου, Σπ. Σπηλιωτόπουλος και Ε. Μεϊμαράκης.

Ο τελευταίος ζήτησε και χθες να μετατραπεί η Επιτροπή Εξοπλισμών σε Εξεταστική Επιτροπή και να καταθέσει ο ίδιος.

H Προανακριτική
Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν την έρευνα και οι δυο Επιτροπές. Ηδη το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε τους εφτά βουλευτές του που θα μετέχουν στην Προανακριτική (Αγγ. Μανωλάκης, Σπ. Μαργέλης, Μαρία Μίχου, Σπ. Μοσχόπουλος, Μ. Μπόλαρης, Μ. Παντούλας και Αγγ. Τόλκας).

Η ΝΔ δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει τους τρεις βουλευτές της, εκτιμάται όμως ότι θα είναι οι Μ. Τζίμας, Μ. Βαρβιτσιώτης και Αργ. Ντινόπουλος. Από το ΚΚΕ ορίστηκε ο Α. Σκυλάκος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θ. Δρίτσας, ενώ ο ΛΑΟΣ απέχει.

Γ. Μπαλή

ΠΡΕΖΑ TV
4-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: