Τετάρτη, Μαΐου 04, 2011

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ µΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ !!!

Το ενδεχόµενο να προχωρήσει το ταµείο ασφάλισης των δηµοσίων υπαλλήλων σε ατοµικέςσυµβάσεις µε φαρµακοποιούς, που συνεχίζουν να µην εκτελούν τις συνταγές των ασφαλισµένων του λόγω χρεών, άφησε χθες ανοιχτό ο πρόεδρος του ΟΠΑ∆ Κυριάκος Σουλιώτης. Οπως επισήµανε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Σουλιώτης, «έχει σηµειωθεί σηµαντική βελτίωση στον χρόνο αποπληρωµής των φαρµακοποιών από τους οκτώ στους πέντε µήνες», ενώ δεσµεύτηκε ότι εντός του 2011 ο αντίστοιχος χρόνος θα µειωθεί στους τρεις µήνες. Στο πλαίσιο αυτό άφησε ανοιχτό το ενδεχόµενο ατοµικών συµβάσεων µε τους φαρµακοποιούς, προκειµένου να αντιµετωπιστούν τα σηµερινά προβλήµατα: «Aτοµικές συµβάσεις είχαµε στους φαρµακοποιούς και πριν από δύο χρόνια, χωρίς να αντιµετωπίζουµε κινητοποιήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλιώτης.


Την ώρα που οµαλοποιείται η κατάσταση σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των συνταγών άλλων Ταµείων από τα µέλη τουΦαρµακευτικού Συλλόγου της Αττικής, η ταλαιπωρία των ασφαλισµένων του ∆ηµοσίου συνεχίζεται. Ο ΦΣΑ αφαίρεσε χτες από τη µαύρη λίστα των «κακοπληρωτών» τον Οργανισµό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελµατιών (ΟΑΕΕ) και τον ΟΤΕ.

Από τα 15,8 εκατοµµύρια ευρώ – αυτό είναι το ποσό τωνανεξόφλητων λογαριασµών του ΟΑΕΕ προς τους φαρµακοποιούς της Αττικής – πιστώθηκαν περίπου οκτώ εκατοµµύρια, ενώ άλλα πέντε εκατοµµύρια καταβλήθηκαν από τον ΟΤΕ.

Οπως δήλωσεχθες στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Φαρµακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, ο ΟΠΑ∆ χρωστά µόνο στους φαρµακοποιούς τηςΑθήνας 100 εκατοµµύρια ευρώ για το περασµένο έτος και σηµειώνει πως «δενέχουµε πάρει από το συγκεκριµένο Ταµείο ούτε ένα ευρώ». Στο πλαίσιο αυτό, όπωςσυµπληρώνει, ο κλάδος θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του.

Πάντως σηµειώνεται πως οι φαρµακοποιοί ανακοίνωσαν χθες την κατ’ εξαίρεση χορήγηση των 89 ακριβών φαρµάκων επί πιστώσει, τα οποία συνταγογραφούνται σε ασθενείς που πάσχουν από βαριές και χρόνιες παθήσεις, ακόµη και στους ασφαλισµένους εκείνων των Ταµείων που δεν έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους.

ΠΡΕΖΑ TV
4-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: