Κυριακή, Μαΐου 01, 2011

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

- Με συνθήματα κατά του μνημονίου πραγματοποιούνται οι πορείες για την 1η Μαΐου.
- Στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ, στην Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αντιεξουσιαστές στο Μουσείο
- Διακριτική η αστυνομική παρουσία

Με τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησαν χρονικά οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση παραυρέθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ και φώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου αλλά και κατά της ΓΣΕΕ.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολουθεί πορεία προς τη Βουλή. Και εδώ είχαμε συνθήματα κατά του μνημονίου και των οικονομικών μέτρων αλλά και κατά της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Την τιμητική τους είχαν τα συνθήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, δηλαδή Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Πατησίων και η Ακαδημίας. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος, Βάθης, Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Καραϊσκάκη, Βικτωρίας, Λαυρίου, Ηρώων Ελευσίνας και Μεγάρων καθώς επίσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στους Στύλους Ολυμπίου Διός και στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων (Πασαλιμάνι).

Περίπου 100 αντιεξουσιαστές βρίσκονται στο Μουσείο, χωρίς να έχουν προκληθεί ως τώρα επεισόδια.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή του Πειραιά κάνει το ΠΑΜΕ το πρωί της Κυριακής. Σε εξέλιξη πορεία σε κεντρικούς δρόμους και προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.


Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.

newsit.gr

ΠΡΕΖΑ TV
1-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: