Κυριακή, Μαΐου 15, 2011

ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ…ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ


Η μαφία του παραεμπορίου και των μαϊμούδων, κύκλωμα απαξίωσης των ακινήτων, βαρόνοι των ναρκωτικών, σωματέμποροι, δουλέμποροι και κάθε είδους εγκληματικά στοιχεία βρίσκονται πίσω από την γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας. Μπορούν, έτσι, να αναπτύσσουν τις «δραστηριότητές» τους ανενόχλητοι, μακριά από αδιάκριτα μάτια και αυτιά.Το «ουράνιο τόξο» της σκοτεινής πλευράς της πρωτεύουσας έχει χαρτογραφηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ, σε μία κοινή επιχείρηση που τελεί εν γνώσει μονάχα των ηγεσιών των δύο υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας της Κατεχάκη. Οι Χρ. Παπουτσής και Μ. Οθωνας έχουν ήδη στα χέρια τους απόρρητες εκθέσεις:


    Για τα δίκτυα παράνομης διακίνησης μεταναστών.
    Για την επιχείρηση ισχυροποίησης των μεταναστευτικών κοινοτήτων ώστε να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.
    Για την υποτιμητική κερδοσκοπία και το παιχνίδι με την αξία των ακινήτων.
    Για την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα αντιμετώπισης.

Επίσης, προτάσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος στο οποίο οι μετανάστες είναι απλά ένα συστατικό μιας σύνθεσης που έχει αρχίσει να γίνεται εκρηκτική.

Στο κυνήγι των κυκλωμάτων που εμπλέκονται θα διατεθούν και οι «ράμπο» για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, καθώς στην κυβέρνηση εκτιμούν πως τα πλοκάμια του συστήματος φθάνουν και στα γκισέ των τραπεζών, υποθηκοφυλακεία, τελωνεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις ίδιες τις διωκτικές αρχές! Η εντολή του Γ. Παπανδρέου είναι ρητή: «Δώστε την Αθήνα πίσω στους Αθηναίους»! Τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του 44χρονου και το πογκρόμ κατά των μεταναστών από μέλη φασιστικών οργανώσεων, καθιστά την παρέμβαση της κυβέρνησης αναπόφευκτη. Οπως, άλλωστε, επισημαίνεται στην έκθεση, υπάρχουν και λόγοι «εσωτερικής ασφάλειας»!

Νέο κύμα.
Η προοπτική ως προς τη ροή μεταναστών στη χώρα μας είναι δυσοίωνη. Μόνο στο Πακιστάν οι πρόσφατες πλημμύρες άφησαν 4 εκατ. ανθρώπους άστεγους. Το μείγμα που δημιουργείται με τις διάφορες κοινότητες να συγκρούονται στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, όσο πληθαίνουν και δεν βρίσκουν διεξόδους, επιβαρύνεται από την οικονομική κρίση που πλήττει τους Ελληνες. Οι επιτελείς της Κατεχάκη επισημαίνουν πως σε επιχειρησιακό επίπεδο:

Θα πρέπει να εξετασθεί σοβαρά η επαναφορά των «άτυπων» επαναπροωθήσεων.

Προτείνεται, επίσης, η πρόσκληση προς τις τουρκικές αρχές να δημιουργηθούν κοινές επιχειρησιακές ομάδες με στόχο τον εντοπισμό και την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης, από τα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν μέχρι τον Εβρο.

Σε αυτό το θέμα θα μπορούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία η FRONTEX με κοινές ομάδες πληροφοριών και έρευνας στις οποίες θα συμμετέχουν Ελληνες και άλλοι Ευρωπαίοι αστυνομικοί. Παράλληλα με τις δράσεις ελέγχου των συνόρων επιβεβλημένη είναι και η εφαρμογή μέτρων κοινωνικής ένταξης.

«Δεν μας συμφέρει να αποτελούν ένα ξένο σώμα, μία εν δυνάμει απειλή στο εσωτερικό της χώρας» τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Η δράση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ενταθεί. Δημιουργήθηκε ένα πλέγμα αστυνόμευσης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες (ΔΙ.ΑΣ. ομάδα Ζ, μονάδα δίωξης λαθρομετανάστευσης, ομάδα ναρκωτικών, τμήμα ηθών, ομάδα αντιμετώπισης κλοπών και οικονομικών εγκλημάτων) σε συνδυασμό με την παρουσία δυνάμεων ΜΑΤ. Από τα μέσα του Μαρτίου έχουν συγκροτηθεί κοινά κλιμάκια με τη συμμετοχή υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, της Περιφέρειας, του Δήμου Αθηναίων και με την παρουσία εισαγγελέα, για να ελέγχονται οι χώροι όπου στοιβάζονται οι μετανάστες. Στο ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης έχουν διατεθεί περίπου 20.000 αστυνομικοί.

Εχουν γίνει δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι, χιλιάδες προσαγωγές και εκατοντάδες συλλήψεις. Ελέγχονται κτίρια και αποθήκες με προϊόντα «μαϊμούδες». Μόνο το τμήμα που ελέγχει και την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα έχει προβεί τις τελευταίες εβδομάδες σε περισσότερες από 1.500 συλλήψεις για κλοπές, ναρκωτικά και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Συστάσεις στο ΥΠΕΞ

Το θέμα αφορά την Πολιτεία στο σύνολό της αναφέρει η έκθεση: «Το πρόβλημα αξιολογείται ως εθνικό, κρίσιμης σημασίας, εντούτοις εκτιμάται ότι δεν έχουν αναπτυχθεί πρωτοβουλίες και δράσεις στο 100% των δυνατοτήτων όλων των εμπλεκομένων φορέων, πρωτίστως σε εθνικό και δευτερευόντως σε ευρωπαϊκό-διεθνές επίπεδο. Το υπουργείο Εξωτερικών θα μπορούσε να εκδηλώσει δραστικότερες πρωτοβουλίες, τόσο προς την Τουρκία όσο και προς χώρες προέλευσης, για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα απελάσεων, που θα λειτουργεί κυρίως αποτρεπτικά». Αλλιώς, το πρόβλημα, τόσο στα ποσοτικά του όσο και στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, θα διογκώνεται. Τα γκέτο θα πληθαίνουν και θα μαστίζονται από συγκρούσεις που οι μετανάστες «κουβαλούν» από τις χώρες και τις θρησκείες προέλευσης. Τα εγκλήματα θα γίνονται όλο και πιο βίαια και η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας ολοένα και πιο ακραία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: