Τετάρτη, Μαΐου 18, 2011

ΕΛΠΕ: ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ

Το πετρέλαιο κίνησης που παραδίδεται στο Στρατό ελέγχεται από το Γενικό Χημείο αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες αναλύουν δείγματα του προϊόντος στα χημεία τους.
    Αυτό αναφέρουν τα Ελληνικά Πετρέλαια σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή χθεσινές καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Σούρλα για νοθεία στα καύσιμα που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Τα ΕΛΠΕ αναφέρουν ακόμη ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη στη διακίνηση του καυσίμου εκτός των εγκαταστάσεών τους.
    Αναλυτικά, τα ΕΛΠΕ αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα εξής:



    - Το πετρέλαιο κίνησης που διατίθεται στον Ελληνικό Στρατό από τα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων έχει μέγιστη περιεκτικότητα σε θείο 10 ppm και βελτιωμένες ρεολογικές ιδιότητες σε σχέση με το κοινό πετρέλαιο κίνησης.

    - Τα Ελληνικά Πετρέλαια διαθέτουν στα διυλιστήριά τους δεξαμενές, οι οποίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την αποθήκευση και διακίνηση του καυσίμου αυτού.

    - Πριν από οποιαδήποτε παράδοση η ποιότητα του πετρελαίου κίνησης που προορίζεται για τον Ελληνικό Στρατό, ελέγχεται και πιστοποιείται τόσο από το Γενικό Χημείο του Κράτους όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες παραλαμβάνουν δείγματα του προϊόντος για ανάλυση στα χημεία τους.

    - Τα Ελληνικά Πετρέλαια ουδεμία ανάμιξη έχουν στη διακίνηση του καυσίμου αυτού εκτός των εγκαταστάσεών τους.
ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: