Δευτέρα, Μαΐου 16, 2011

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΝΤΕΡΑΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ένας ομαδικός τάφος αποκαλύφθηκε σήμερα στην πόλη Ντέραα, επίκεντρο του κινήματος κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Άμαρ Κουράμπι, επικεφαλής της Εθνικής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία. "Ο στρατός επιτρέπει από σήμερα στους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους για δύο ώρες την ημέρα", δήλωσε ο Άμαρ Κουράμπι, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων από την Αίγυπτο.


"Ανακάλυψαν έναν ομαδικό τάφο στην παλιά πόλη... Οι αρχές δημιούργησαν μία περίμετρο γύρω από το σημείο για να εμποδίσουν τους κατοίκους να ψάξουν τις σορούς, τους υποσχέθηκαν όμως ότι αργότερα θα τους παραδώσουν κάποιες από αυτές", πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον αριθμό των σορών που ενταφιάστηκαν στον ομαδικό τάφο.

Σύμφωνα με τον Κουράμπι, η κυβέρνηση της Συρίας πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον "άοπλων" πολιτών. Ζήτησε εξάλλου από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στο συριακό καθεστώς να σταματήσει "τη βίαιη καταστολή" των διαδηλώσεων.

Ο στρατός εισέβαλε στη Ντέραα, που βρίσκεται 100 χλμ. νότια της Δαμασκού, στις 25 Απριλίου, με στόχο να καταστείλει το κίνημα αμφισβήτησης κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, που ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου. Στις 5 Μαΐου ο στρατός αποχώρησε μερικώς από την πόλη. Στην Ντέραα οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί εδώ και αρκετές εβδομάδες.

ΠΡΕΖΑ TV
16-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: