Δευτέρα, Μαΐου 02, 2011

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ…ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα υποχρεώνει όσες επιχειρήσεις συνάπτουν με τους εργαζομένους ατομικές συμβάσεις, να κοινοποιούν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το μισθολογικό περιεχόμενό τους, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ, το υπουργείο Εργασίας.


Μέχρι στιγμής, η καταγραφή του μισθολογικού περιεχομένου των ατομικών συμβάσεων εργασίας δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο κρίνεται αναγκαία από το υπουργείο, καθώς έχουν εντοπιστεί αρκετές περιπτώσεις στις οποίες οι επιχειρήσεις που έχουν ή προφασίζονται οικονομικά προβλήματα, μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων όχι απλώς κάτω από τις κλαδικές συμβάσεις αλλά στα όρια των αποδοχών του ανειδίκευτου εργάτη.

Επίσης, αν και σύμφωνα με τη νομοθεσία, η μεταβολή των όρων εργασίας απαιτεί και την έγγραφη συναίνεση του εργαζομένου, σε πολλές περιπτώσεις αυτό γίνεται υπό την απειλή της απόλυσης ή του «λουκέτου». 

ΠΡΕΖΑ TV
2-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: