Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

“ΝΤΕΡΜΠΙ” ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΕ

Πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα κατέθεσε ο Ηρακλής, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Η άρνηση του προέδρου της ΕΠΟ να ελεγχθούν από τη Βουλή οι φάκελοι των άλλων ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα, οδήγησε σε έντονη παράθεση και οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα σε μέλη της επιτροπής και τον κ.Πιλάβιο.



Στον πρόεδρο της ΕΠΟ προτάθηκε να γίνει έλεγχος των φακέλων των άλλων ομάδων από διακομματική επιτροπή, κάτι που ουσιαστικά αρνήθηκε ο επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου τονίζοντας ότι πρέπει να το δεχτούν και οι ίδιες οι ΠΑΕ και να δοθεί η συγκατάθεση της UEFA, λόγω του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Παρουσίασε μάλιστα και έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με ειδική αναφορά στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση μελών της επιτροπής  (“ήρθες εδώ για να μας απειλήσεις;”).



Ο Γιώργος Λιάνης είπε ότι “εδώ έρχονται ολόκληροι πρώην πρωθυπουργοί στη Βουλή” και ο Γιάννης Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι “η Βουλή μπορεί να κάνει έλεγχο όπου θέλει, έχουμε κάνει έλεγχο ακόμα και στις φυλακές”.



Με το έγγραφο πλαστής ενημερότητας από το ΙΚΑ Καλαμαριάς που παρουσίασε ο κ.Πιλάβιος, ο Ηρακλής δεν είχε δικαίωμα να κάνει μετεγγραφές και επεσήμανε ότι σ' αυτή την περίπτωση ο  ΚΑΠ προβλέπει ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών! Ο κ.Πιλάβιος τόνισε ότι απόφαση για το αν θα ελεγχθούν οι φάκελοι των ΠΑΕ από τη Βουλή, θα πάρουν το ΔΣ της ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα.



“Υπάρχουν πέντε – έξι ομάδες ακόμα που έχουν σημαντικές ελλείψεις” φέρεται να είπε ο κ.Λιάνης που ωστόσο αρνήθηκε να τις κατονομάσει, όταν του το ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Από μέλος της επιτροπής ειπώθηκε επίσης ότι υπάρχει ομάδα με δύο φορολογικές ενημερότητες.



ΠΡΕΖΑ TV

12-5-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια: