Δευτέρα, Μαΐου 16, 2011

ΑΛΤΑΦΑΖ: ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


Η εφαρμογή των προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας δεν υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί από την απουσία του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων, Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.
Όπως τόνισε ο ίδιος η διαδικασία λήψης αποφάσεων από την πλευρά του ΔΝΤ θα συνεχιστεί, αυτό εξάλλου το εγγυάται, συμπλήρωσε, και η επιλογή του Τζον Λίπσκι ως προσωρινού αντικαταστάτη του Ντομινίκ Στρος Καν.



Αναφερόμενος στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο Αμαντέου Αλταφάζ, είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε καταστροφικές συνέπειες τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη.

Σχετικά με τη συζήτηση για πρόσθεση βοήθεια προς την Ελλάδα, υπενθύμισε ότι δεν αναμένονται αποφάσεις επί του θέματος στο σημερινό Eurogroup, καθώς οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες αναμένουν από τους εκπρόσωπους της τρόικας την αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του μνημονίου στην Ελλάδα αλλά και την έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Κομισιόν, επιμένει στην πλήρη εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής στο οποίο έχει δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση και το οποίο θα συμβάλει στη μείωση του δημόσιου χρέους ενώ επανέλαβε την έκκληση του Όλι Ρεν, για επίτευξη πολιτικής συναίνεσης.

ΠΡΕΖΑ TV
16-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: