Κυριακή, Μαΐου 22, 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ…ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ…ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…

Όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο η πολιτική ηγεσία της χώρας, θα πρέπει να βάλουν πλάτη για να αποδείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν τη χώρα και να πετύχουν στην διαχείριση της κρίσης, αναφέρει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής. Ο Γιώργος Παπανδρέου απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά τονίζει ότι «βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι» και πως «φτάνει η ώρα της αλήθειας...και η Ελλάδα οφείλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο».


Τονίζει πως ναι μεν «χρειάζεται να δείξει η πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων ότι ξέρει τη σοβαρότητα της κατάστασης» αλλά η προσπάθεια για αλλαγή της χώρας θα πρέπει να είναι συνολική.

«Η Ελλάδα πρέπει να πείσει τους πάντες πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι αποφασισμένη. Όχι η κυβέρνηση, όχι η αντιπολίτευση, όχι εγώ, η Ελλάδα. Και καλούμε όλους να βάλουν πλάτη στην προσπάθεια αυτή. Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι να αποτύχει, ή να πετύχει η κυβέρνηση, αλλά η χώρα. Και δεν κάνω πίσω για τη σωτηρία της χώρας. Όμως, τι θα πει τελικά συναίνεση; Η συναίνεση όλων μας αυτή τη στιγμή δεν αφορά απλώς μία σύμβαση, ή μνημόνιο, ή μία ψηφοφορία στη Βουλή. Αφορά κάτι πολύ σημαντικότερο, την εθνική αναγκαιότητα να αλλάξουμε την Ελλάδα.[…] Σε ό,τι με αφορά, θα έλεγα ότι αυτή η στάση είναι χρέος απέναντι στην πατρίδα. Και ειλικρινά ελπίζω αυτή η στάση να επικρατήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τονίζει πως «είναι η ώρα που οι στενά κομματικές αντιλήψεις πρέπει να πάνε στην άκρη και να προβάλει η εθνική ανάγκη. Έστω και αν είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας σε τέτοια στάση σοβαρότητας και ευθύνης από το σύνολο του πολιτικού συστήματος» και εμφανίζεται διατεθειμένος να εφαρμόσει και προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είμαι πάντοτε ανοικτός στη συζήτηση, αλλά και σε προτάσεις και απόψεις άλλων πολιτικών χώρων, εφόσον είναι ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και για το καλό του τόπου. Η πόρτα μου είναι ανοικτή σε όσους μοιράζονται τον έναν και μοναδικό μας στόχο: τη διάσωση και την αλλαγή της χώρας» δήλωσε προσθέτωντας πως "είμαστε έτοιμοι να ενσωματώσουμε κάθε θετική και ρεαλιστική πρόταση στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα».

Υπεραμύνεται της πορείας της κυβέρνησης λέγοντας πως "αυτή η επιτυχία δεν υποβαθμίζεται από αποκλίσεις κάποιων δεκαδικών στοιχείων σε επιμέρους νούμερα, που είναι αναμενόμενες και λόγω του ρευστού περιβάλλοντος» ενώ υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη είναι «φοβική και εσωστρεφής» και «δείχνει ανήμπορη να πάρει μεγάλες αποφάσεις» αλλά "δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι οι εταίροι μας έβαλαν πλάτη και χωρίς τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει".

Ερωτηθείς για το εάν το ενδεχόμενο των εκλογών για το οποίο πιέζουν οι δανειστές της χώρας μπορεί να αποτελέσει λύση ο πρωθυπουργός το απορρίπτει κατηγορηματικά λέγοντας πως "δεν έχουμε δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να μας υποδεικνύει εκλογές.

Σχετικά με τον δημόσιο τομέα της Ελλάδας και τους υπό μετάταξη υπαλλήλους υποστηρίζει πως «δεν είναι λογικό, όταν καταργείς έναν Οργανισμό, να αξιολογείς το προσωπικό, που μέχρι τότε υπηρετούσε, ώστε να δεις εάν μπορεί να καλύψει άλλες πραγματικές ανάγκες στο ευρύτερο Δημόσιο, ποιοι τελικά έχει νόημα να παραμείνουν, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται αδικαιολόγητα ο κρατικός προυπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος, ειδικά όταν είσαι σε τέτοια δημοσιονομική κατάσταση;».

Κληθείς να απαντήσει για το τι θα γίνει εάν δεν λάβουμε την πέμπτη δόση, ο Γιώργος  Παπανδρέου απάντησε ότι "αυτή η επιλογή θα σήμαινε χρεωκοπία της χώρας" υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι "δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να δημιουργούνται λόμπι σε διάφορους κύκλους στην Ευρώπη και αλλού με ανόμοια συμφέροντα που θέλουν να εξωθήσουν την Ελλάδα σε χρεωκοπία και σε έξοδο από το ευρώ".

"Αυτό μπορούμε να το κόψουμε μαχαίρι εάν δείχνουμε καθημερινά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ότι είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη...γι΄αυτό τον λόγο είναι απαραίτητες η εφαρμογή του προγράμματός μας και η επίτευξη των στόχων μας" διευκρίνησε ο ίδιος.

Τέλος ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική και στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία, λέγοντας ότι οι προσπάθειες προσέγγισης που ξεκίνησαν το 1999 αν και έχουν αρχίσει να αποδίδουν η πορεία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί και πως "τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας".

"Τώρα φτάσαμε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, φτάνει η ώρα της αλήθειας. Η ώρα που θα κριθούν η αξιοπιστία, η βούληση και η αποφασιστικότητα του καθενός μας. Και η Ελλάδα οφείλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Μην έχετε καμία αμφιβολία" κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι....καλα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συναίνεση θα υπάρξει μόνο για το πόσο σκληρό είναι αυτό που θα νοιώσεις από πίσω σου.
Eχεις την ψευδαισθηση ότι θα προλάβεις να το σκάσεις και να γίνεις πρόεδρος του ΔΝΤ;

Ανώνυμος είπε...

συναινεση=ΣΥΝΕΝΟΧΗ