Τετάρτη, Μαΐου 25, 2011

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Συγκέντρωση στο Ντίντιμ (Δίδυμα) του Αϊδινίου, δίχως όμως μετάβαση στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ. «Διαμαρτυρία για την ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά», τιτλοφορείται η συγκέντρωση.
Ο Ζεϊμπέκ πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι τα εν λόγω δύο νησιά «τελούν από το 2004 υπό ελληνική κατοχή».



Την περασμένη Κυριακή η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» είχε γράψει ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σμύρνη Νασίτ Μπιργκιουβί δήλωσε ότι «αρχικά θα κάνουμε μια συγκέντρωση στο Ντίντιμ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με τον πρόεδρό μας, με σκάφη για να υψώσουμε τουρκική σημαία στα νησιά. Ελπίζω να μη μας εμποδίσουν».

Ωστόσο, ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος επί θεμάτων Τύπου Εμίν Βαρόλ είπε χθες ότι θα γίνει μόνο η συγκέντρωση στο Ντίντιμ και ότι δεν προβλέπεται μετάβαση στα νησιά.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το περασμένο Σάββατο, ο επικεφαλής της οργάνωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντίντιμ, Αμπντουραχίμ Οζτούρκ, σε γραπτή του ανακοίνωση είχε αναφέρει ότι «η συμφωνία του 1947 που πιστοποιεί ότι τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι είναι εδάφη της Ελλάδας, υπογράφηκε από τον πρόεδρο της εποχής Ισμέτ Ινονού».

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ

ΠΡΕΖΑ TV
25-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: