Πέμπτη, Μαΐου 05, 2011

ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΣΑΞΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Καταπέλτης, με βολές σε βάρος της πρώην διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν για άλλη μια φορά ο πρωταγωνιστής της υπεξαίρεσης των 52.000.000 ευρώ, Παναγιώτης Σαξώνης, κατά την αυτοπρόσωπη εμφάνισή του για να υποστηρίξει την αίτηση μετατροπής της προφυλάκισής του σε περιοριστικούς όρους.Ο Σαξώνης, που συμπληρώνει έναν χρόνο προφυλακισμένος, μιλώντας στους δικαστές διερωτήθηκε: “Μπορεί σήμερα να πιστεύει κανένας ότι δεν γνώριζε η πρώην διοίκηση για τα χρήματα που έκαναν φτερά από τα ταμεία; Όλα ξεκίνησαν από μια εντολή 2.000.000 και σήμερα έφθασαν στα 52 εκατομμύρια. Μπορεί να ήταν μόνο ο Σαξώνης αυτός ο οποίος συνέλαβε το σχέδιο, εκτέλεσε και πραγματοποίησε το σύνολο των εγκληματικών πλαστογραφιών και υπεξαιρέσεων, μόνος του, και μάλιστα χωρίς να υποπέσει στην αντίληψη κανενός;”.

Ο πρώην υπάλληλος ισχυρίστηκε ακόμη ότι σε καθημερινή βάση παρέδιδε ημερήσιο κλείσιμο σε έξι πρόσωπα, από τον διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας μέχρι και τα ανώτατα αρμόδια στελέχη της πρώην διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα δεν δίστασε να κατονομάσει υψηλόβαθμο στέλεχος ως “εισπράκτορα” και απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: “Εάν θέλει ο ανακριτής να βγάλει άκρη σ’ αυτή την υπόθεση, ας βάλει τον ‘εισπράκτορα’ στη φυλακή, που ήταν ο άνθρωπος-κλειδί που γνωρίζει τα πάντα και έκανε λογαριασμό για τα πάντα. Μόνο τότε το ‘αίμα’ των αποκαλύψεων θα πλημμυρίσει την πόλη και θα αναγκαστούν κάποιοι να δώσουν στοιχεία για να σωθούν”.
Ο πρωταγωνιστής του οικονομικού σκανδάλου ζητούσε την αντικατάσταση της προφυλάκισής του, επειδή στο εξάμηνο που μεσολαβεί, μέχρι να συμπληρώσει το 18μηνο, η υπόθεση δεν πρόκειται να προχωρήσει δικαστικά.
“Σήμερα βρίσκεται ακόμη στην ανάκριση και δεν έχουν απολογηθεί ούτε οι άλλοι εμπλεκόμενοι σε αυτή. Παράλληλα η νέα διοίκηση του δήμου διενεργεί νέα διοικητική εξέταση”, είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη ισχυρίστηκε πως είναι ασθενής τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του, που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, και τέλος ζήτησε την αντικατάσταση της προφυλάκισης για να βγει έξω και να “συγκεντρώσει όσο πιο πολλά στοιχεία μπορεί για το οικονομικό σκάνδαλο, καθώς τώρα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος στην εξέλιξη της υπόθεσης”.
Ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση του Σαξώνη, ενώ η απόφαση θα δημοσιευθεί σε λίγες μέρες.


Προς απολογία οι 25 εμπλεκόμενοι

Στο μεταξύ ο ειδικός ανακριτής Κώστας Αλεξίου, που έχει αναλάβει την ανάκριση της υπόθεσης, ήδη έχει αποστείλει τις κλήσεις προς απολογία στους 25-26 εμπλεκόμενους, σε βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί ήδη κατηγορίες in rem, αλλά όπως διαβεβαίωναν οι δικηγόροι τους, μέχρι και χθες δεν τις είχαν παραλάβει. Οι απολογίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο μήνα και ο ανακριτής μαζί με τον εισαγγελέα εφετών θα κρίνουν αν και για ποιους συντρέχουν λόγοι να προφυλακιστούν ή να τεθούν περιοριστικά μέτρα.
Η δικογραφία στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στο συμβούλιο εφετών, για την έκδοση παραπεμπτικού ή απαλλακτικού βουλεύματος.

Του Βασίλη Παπαδημούλη

ΠΡΕΖΑ TV
5-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: