Παρασκευή, Μαΐου 06, 2011

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ

Στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου διαβιβάστηκε από τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, ο ογκώδης φάκελος που αφορά στην υπόθεση κακοδιαχείρισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας.
Το ΤΑΥΤΕΚΩ, συγκροτείται από τον κλάδο της επικουρικής ασφάλισης, της πρόνοιας και της υγείας. Ο φάκελος που διαβιβάστηκε, προς ποινική διερεύνηση, περιλαμβάνει καταγγελίες, πορίσματα και εκθέσεις που αφορούν στη συνολική λειτουργία του ασφαλιστικού οργανισμού όπως και σε επιμέρους τομείς όπως της διοικητικής του λειτουργίας, της απονομής συντάξεων, της απόδοσης ιατροφαρμακευτικών δαπανών κ.ά.



Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, από το πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε για την διαδικασία έγκρισης και πληρωμής δαπανών των φυσιοθεραπευτών στον τομέα Ασθενείας προσωπικού ΟΤΕ, προκύπτουν ποινικά αδικήματα εις βάρος διοικητικής υπαλλήλου του οργανισμού η οποία παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδότησης και πριν την άσκηση πειθαρχικής δίωξης. Η υπάλληλος μεταξύ άλλων, υπέπεσε στα αδικήματα πλαστογραφίας νοθεύοντας αποφάσεις διευθυντών, της απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ταμείου με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών όπως π.χ. η είσπραξη μη πραγματοποιηθέντων δαπανών θεραπείας κ.ά. προκειμένου να αποκομίσει η ίδια ή τρίτοι όφελος εις βάρος του Ταμείο.  Το συνολικό όφελος υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Στον φάκελο περιλαμβάνεται επίσης η υπόθεση ανάθεσης νομικών υποθέσεων από τον πρώην ΟΑΠ – ΔΕΗ, σε εξωτερικούς συνεργάτες δικηγόρος την περίοδο 2005- 2009, κατά παράβαση των καταστατικών διατάξεων του φορέα. Στα προσκομιζόμενα αποσπάσματα πρακτικών εμφανίζεται δικηγόρος ο οποίος είχε συνολικά αιτούμενη αμοιβή 145.000 ευρώ, την οποία ζήτησε από το Ταμείο, για νομική υπόθεση που του ανατέθηκε και απαιτούσε για την ανάθεση να ακολουθηθεί η διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού και όχι της απευθείας ανάθεσης με ιδιωτικό συμφωνητικό, όπως έγινε.

Επίσης, στο ΤΕΑΥΤΕΚΩ/ΤΑΠΤΠΓΑΕ, εντοπίστηκαν κατά το φορολογικό έλεγχο παραβάσεις στις οικονομικές χρήσεις της περιόδου 2000 – 2005.

Από τα πρακτικά και άλλα έγραφα που συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο που διαβιβάστηκε από το υπουργείο Εργασίας στην Εισαγγελία, διαπιστώνεται επίσης και πλήθος άλλων παραβάσεων στον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΗΣΑΠ,  στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης της ΕΥΔΑΠ, στη σύμβαση προμηθειών φαρμάκων μεταξύ του ΤΑΥΤΕΚΩ και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στη μη πληρωμή Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων από το ΤΕΑΠΑΠ ΔΕΗ αλλά και παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα από το Διευθυντή Διοικητικού και τη Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΥΤΕΚΩ.
                          
ΠΡΕΖΑ TV
6-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: