Πέμπτη, Μαΐου 05, 2011

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Η Γ.Γ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ…ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ;

Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις προανήγγειλε η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθήνα Δρέττα, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2012 θα υπάρξει ένα νέο πλαίσιο παροχής, το οποίο θα έχει νομοθετηθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2011.
Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ FM", τόνισε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει αυτή τη στιγμή το ύψος της μείωσης, πριν να βγουν τα αποτελέσματα από τις αναλογιστικές μελέτες.


Όσον αφορά στην επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για τα επιδόματα ανεργίας, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την τρόικα. "Θα προσπαθούμε να δούμε, ξύνοντας το λίπος, αλλά χωρίς να φθάσουμε στο δέρμα, ποιες εξοικονομήσεις μπορούμε να έχουμε απ’ οπουδήποτε μπορεί να προκύψει εξοικονόμηση, προκειμένου να κρατήσουμε σταθερές δύο δαπάνες που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτες: τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας", σημείωσε.

Τόνισε δε ότι κάτι τέτοιο "προφανώς δεν είναι ευχάριστο. Πιθανόν σε κάποιες περιοχές να υπάρξουν και σκιές αδικίας, αλλά η βασική μας στόχευση παραμένει να σώσουμε αυτά τα δύο και να μπορέσουμε να περιορίσουμε απ’ όπου μπορούμε. Διαφορετικά, η μόνη εναλλακτική λύση είναι να πάμε σε οριζόντιες περικοπές, πράγμα που αποκλείεται ολοκληρωτικά".

Η ίδια υποστήριξε ότι η τρόικα δεν διαφωνεί με την πρόσθετη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 1 δισ. ευρώ για τα επιδόματα ανεργίας, τονίζοντας ότι δεν έχει τελειώσει η συζήτηση. "Η τρόικα προσπαθεί να καταλάβει γιατί χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα και από πού θα τα βρούμε".

Σχετικά με την είσοδο εισοδηματικών κριτηρίων και στα πολυτεκνικά επιδόματα, αν και παρέπεμψε στο υπουργείο Υγείας για το θέμα, τόνισε ότι "σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλά περιθώρια εξορθολογισμού".

ΠΡΕΖΑ TV
5-5-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε πατριώτες και απανταχού φασίστες αντιδράστε ρεεεεεεεε... Βάζουν χέρι πάλι στους συμπατριώτες σας κι εσείς δεν κάνετε τίποτα ρε αγανακτισμένοι μαλάκες...Αλλά ξέχασα το θέμα δεν αφορά μετανάστες ή αναρχικούς οπότε αξίζει να μείνει ασχολίαστο...Και όχι μόνο από τους φασιστομαλάκες αλλά και απο τους μπάτσους που έχουν υπηρεσία..