Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

ERNST&YOUNG: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ «ΛΑΔΩΜΑ»

Πρώτοι στη διαφθορά οι Ελληνες, με τους Ρώσους να ακολουθούν πολύ κοντά, σύμφωνα με ετήσια έρευνα της εταιρείας Ernst&Young, που υποστηρίζει ότι το 1/3 των Ευρωπαίων επιχειρηματιών είναι έτοιμοι να δωροδοκήσουν, προκειμένου να «κλείσουν δουλειές».
Πιο «αγνοί» οι Νορβηγοί και οι Γάλλοι. Τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι ερευνητές της διεθνούς εταιρείας συμβούλων, που «μελέτησαν» τη συμπεριφορά 2.365 υπαλλήλων σε 25 χώρες για να επιβεβαιώσουν εκ νέου ότι η δωροδοκία ευδοκιμεί στην καρδιά της Ευρώπης.



«Οι Ελληνες και οι Ρώσοι πρωταγωνιστούν, προσφέροντας μετρητά αλλά και προσωπικά δώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ετήσια ευρωπαϊκή έκθεση της Ernst&Young για την απάτη, η οποία εξετάζει το θέμα της δωροδοκίας και της διαφθοράς στις μεγάλες επιχειρήσεις της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών, που μίλησαν με στελέχη από όλα τα εταιρικά επίπεδα, τα 2/3 των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η δωροδοκία και η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στους τομείς τους, ενώ σχεδόν το 50% δήλωσαν άγνοια για την ύπαρξη και εφαρμογή εταιρικής πολιτικής κατά της δωροδοκίας.

Τα 2/3 υπογραμμίζουν επίσης ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί την τελευταία διετία, λόγω της οικονομικής κρίσης. Το 1/4 έχουν αμφιβολίες για την εργασιακή ηθική των προϊσταμένων του, ενώ το 60% δηλώνουν πως η διοίκηση της εταιρείας, στην οποία εργάζονται, παρακάμπτει ορισμένες φορές τους κανόνες για να πετύχει τους στόχους της.
ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΑΩΤΗ (Πηγές: Reuters, www.eitb.com)
ΠΡΕΖΑ TV
19-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: