Τρίτη, Μαΐου 03, 2011

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ EUROSTAR

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Eurostar η οποία θα τεθεί σε ασφαλιστική εκκαθάριση, αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).


Η Eurostar τελούσε από τον περασμένο Φεβρουάριο, υπό καθεστώς δέσμευσης του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων εξαιτίας των αποτελεσμάτων των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την αρμόδια διεύθυνση της ΤτΕ. Η εταιρεία δραστηριοποιούταν στον κλάδο ζημιών από το 1989 και κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου.

Η ασφαλιστική είχε την υποχρέωση να υποβάλει προς έγκριση στην ΤτΕ σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης και να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίο. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβηση από το Φεβρουάριο του 2011 η Eurostar, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τα παραπάνω και έτσι η ΤτΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

Από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της αναστέλλεται και η υποχρέωση της ασφαλιστικής για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων παροχών. Επόπτρια ασφαλιστικής εκκαθάρισης διορίστηκε η δικηγόρος Αντιγόνη Βαφειάδου ενώ η ΤτΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων στην Eurostar.

ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: