Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΤΗ SIEMENS Η ΑΙΚ. ΤΣΑΚΑΛΟΥ

Στα δικαστήρια «έστειλε» τη Siemens Ελλάς η πρώην γραμματέας του Μιχ.Χριστοφοράκου, η οποία ζητά να επαναπροσληφθεί στη θέση της καθώς η απόλυσή της ήταν αποτέλεσμα «ενός πολέμου εξόντωσής μου».
Χθες συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Αικατερίνη Τσακάλου, μία από τις βασικότερες μάρτυρες κατηγορίας στο σκάνδαλο των "μαύρων ταμείων" της Siemens τόσο στην τακτική Δικαιοσύνη όσο και στη Βουλή.



Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αίτησή της, η εταιρεία προχώρησε στην απόλυσή της Αικ.Τσακάλου από εκδικητικότητα και εχθρότητα για τη στάση που τήρησε στην μετά Χριστοφοράκου εποχή και όταν πια το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει.

Κατά τη συζήτηση, κατέθεσε ως μάρτυρας οικογενειακός φίλος της Αικ. Τσακάλου. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι της αφαίρεσαν τις αρμοδιότητες της προϊσταμένης στη γραμματεία του διευθύνοντος συμβούλου που είχε. Μάλιστα, τον είχε ενημερώσει ότι δεχόταν απειλές ακόμα και για την ζωή της.

Από την πλευρά της Siemens, κατέθεσε στέλεχος στο τμήμα Διαφάνειας, όπου ήταν το τελευταίο πόστο της κ. Τσακάλου. Ισχυρίστηκε ότι ο λόγος απόλυσης ήταν ότι η κ. Τσακάλου είπε ψέμματα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ότι δηλαδή το 2004 ο Μιχ. Χριστοφοράκος συνδιοικούσε την εταιρεία με τον διάδοχο του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Στην αίτησή της, η Αικατερίνη Τσακάλου ζητά επίσης την καταβολή των οφειλόμενων μισθών της από την ημέρα της απόλυσής της μέχρι σήμερα.

Η απόφαση της συζήτησης θα εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η πρώην γραμματέας του Μιχ. Χριστοφοράκου έχει καταθέσει και αγωγή σε βάρος της εταιρείας, διεκδικώντας εκτός από την επαναπρόσληψή της και αποζημίωση ύψους τριών εκατοομυρίων ευρώ.

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: