Τρίτη, Ιουνίου 14, 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 13/6/2011

Ανακοίνωση τράπεζας χρόνου.
Δημιουργία ιστοσελίδας. Ζητείται έγκριση για τοποθέτηση banner στο website του real-democracy, με παρουσίαση της ομάδας τράπεζας χρόνου.
    να μπεί μια οθόνη όπου θα φαίνεται ο ομιλητής
    πέφτει πέπλο σιωπής γιατί οι δημοσιογράφοι απεργούνε και είναι άσχημα να μην ακούμε τι γίνεται. Να πολεμήσουμε να μην γίνει στις 15. προτείνω να ζητήσουμε απο ΕΣΥΕΑ να κάνει ομάδα ασφαλείας που θα πάει σε κανάλια τηλεορασης και να ζητήσει να παρουσιάζει τι γίνεται συνεχώς με την απεργία.
    Να συζητήσουμε πως μπορούμε να βγούμε απο οικονομικό αδιέξοδο. Η επόμενη μέρα
    Η ΛΣ να γίνει συντακτική και οχι απλά Λαική.
    να καλέσουμε τον Μίκη Θεωδοράκη
    η έλλειψη παιδείας στην χώρα μας είναι από τα βασικά προβλήματα στην χώρα μας. Να ορίσουμε μία μέρα αφιερωμένη στην παιδεία.
    Δεν έχουμε συζητήσει να κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης. Η απόφασή μας για τις 15 προς τα συνδικάτα θα είναι η απαίτησή μας να γίνει απεργία διαρκείας. Προέχει να συζητήσουμε την εκτίμηση της κατάστασης και συγκεκριμένες αποφάσεις για το παρακάτω
    να βγάλουμε πανό να ζητήσουμε γερμανική αποζημίωση για τον πόλεμο. Να καταδικαστούν για εθνική προδοσία οι υπεύθυνοι. Πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι ελληνες πρέπει αν συνειδητοποιήσουνε ότι υπάρχουνε.



    Αντι να λέμε απλά να φύγουν, να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις οικονομικές για να μην μας κατηγορούνε ότι δεν έχουν προτάσεις. Να έχουμε μανιφέστο. Να δημιουργηθούνε 10-15 αιτήματα πιο λεπτομερή.

    Θα ήθελα να μιλήσουμε για το μετά. Πώς μπορεί να γίνει διαφορετική διακυβέρνηση της χώρας.

    Σχεδιάζονται εκλογές και να προβλέψουμε ποιά θα είναι η συνέχεια, ποιά θα είναι η θέση μας.

    ποιό είναι το μέτρο για αυτή την συνέλευση. Δεν μπορούμε σήμερα να ανατρέψουμε πχ σήμερα μια χθεσινή απόφαση που είχε τόσο κόσμο.

    Οφείλει η ΛΣ να προβλέψει ποιά θα είναι τα προβλήματα για τις 15. Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση μια τόσο μαζική κινητοποίηση.

    για το μετά. Να ξεκινήσουμε με αλλαγή του Συντάγματος άρθρο άρθρο. Φαίνεται ότι έχουν σταλεί εξώδικα σε διάφορους βουλευτές και είναι καλή ιδέα.

    Σε περίπτωση που πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει χρέος, δεν μπορούμε να μιλάμε για απεχθές κλπ ή να συζητάμε για το από που θα δανειστούμε κλπ αφού το χρέος δεν υπάρχει.

    Από τις 25/05 ήταν επάνω ένα περίπτερο και μαζεύανε υπογραφές με συγκεκριμένα αιτήματα. Πρέπει κι εμείς να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας.

    Πρέπει όλοι οι άνεργοι να έρθουν εδώ πέρα να διώξουν τους προδότες. Μας είπανε ψέματα οι π...





ψηφίσματα θεματολογίας

    για οθόνη προβολής: ΚΑΤΑ

    απεργία δημοσιογράφων με προσωπικό ασφαλείας: ΥΠΕΡ

    πρόταση για την επόμενη μέρα 15/06 απολογισμός και στόχοι: ΥΠΕΡ

    ύφος συνέλευσης: ΚΑΤΑ

    να γίνει η Αθήνα οικολογική και ιατρική πρωτεύουσα: ΚΑΤΑ

    οι στόχοι μας: ΥΠΕΡ

    για την εξέταση του συντάγματος: ΥΠΕΡ

    πώς να βγούμε από τα χρέη μας: ΥΠΕΡ

    να καλέσουμε τον Μίκη θεωδοράκη: ΚΑΤΑ





ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

    από ομάδα οικονομίας ανακοίνωση ότι υπάρχει πρόταση συγκεκριμένη με θέματα που έχουν συζητηθεί. Τα θέματα πρέπει να συζητιούνται πριν τα ψηφίζουμε.

    Συνθήματα:

    - ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΒΟΥΛΗ, ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ

    - ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ

    - ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

    -ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ

μιλάμε για θετικά μυνήματα να μπουνε επάνω ηχεία να τα φωνάζουμε σε 20000 άτομα



        συζητάμε για την επόμενη μέρα, αυτό που προέχει είναι η σημερινή και αυριανή μέρα. Απαιτείται αυτό το κίνημα και όλα τα συνδικάτα να μπουν στον αγώνα να πέσει η κυβέρνηση. Αν τολμήσουν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο να απαιτήσουμε να πέσει η κυβέρνηση.

        Δεν πιστεύω στην άμεση δημοκρατία από την μια μέρα στην άλλη. Ο στόχος πρέπει να είναι να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο γιατί ξεπουλάμε κάποια εδάφη για τα οποία άλλοι αγωνιστήκανε. Οι δημοσιογράφοι έχουν περισσότερα προβλήματα σαν σωματείο από εμάς και είναι δύσκολο να τους πιέσουμε εμείς για τις 15. Να μην έχουμε ασυλία οι βουλευτές. Να μας ανακοινώσουν επισήμως αν είναι συνταγματικό ή όχι το μνημόνιο

        προς ψήφιση. Εφ' όσον η ομάδα έχει μαζέψει προτάσεις να αφιερώσουμε 1 μέρα να τις συζητήσουμε και να βγάλουμε μια σαφή πρόταση για το τι ζητάμε.

        Για την αμεσοδημοκρατία. Δεν είναι αυτοσκοπός για μας. Είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία μπορούμε αν πετύχουμε τον στόχο μας. Οι λόγοι όμως που ήρθαμε εδώ είναι πιο σημαντικοί. Αρα 15 και απεργία είναι πολύ σημαντικά γιατί θα ενωθεί τόσος κόσμος με κεντρικά αιτήματα ότι πρέπει να φύγει η κυβέρνηση μαζί με τρόικα και ΔΝΤ.

        Συμφωνώ με το να καλούμε ειδικούς για το χρέος, να καλούμε αγωνιστές. Μην ξεχνάμε όμως τι έχουν κάνει κάποιοι όπως ο Θεωδοράκης.

        Ήρθα από την Κοζάνη για να χαιρετήσω την πλατεία.

        Από Σύρο. Την τετάρτη θα νικήσουμε. Πρέπει να μαζέψουμε 1000000 υπογραφές να γίνει δημοψήφισμα.

        Η τρόικα ΔΝΤ και η κυβέρνηση θέλουν να εξοικονομίσουν 15 εκατ ευρώ μέχρι το 2015. τα λεφτά που δώσανε για τράπεζες και άλλα είναι περισσότερα. Πρόταση να υπάρχει δημόσια τράπεζα. Να τεθεί προς ψήφιση αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας. Στις 15 να γίνονται πορείες σε κάθε πόλη της ελλάδας.

        Θέλω να απολογηθώ για ένα περιστατικό. Είπα χθες όσοι είναι έλληνες εδώ να παραμείνουν. Δεν είχε πολιτική χροιά. Οι μετανάστες είναι αδέλφια μου. Θέλω να βοηθήσω ως εθελοντής και να βοηθήσω την πλατεία.

        Για τις 15/06 με βάση αυτά που έχουν ανακοινωθεί. Δεν έχει συζητηθεί σοβαρά το μέγεθος της καταστολής που μπορεί να έχουμε.

        Βρίσκομαι καθημερινά στις συνελεύσεις. Η περικύκλωση πρέπει να έχει μαζικότητα γιατί θα παίξει ρόλο για το αν θα περάσει το μεσοπρόθεσμο. Μήπως αυτό το μεσοπρόθεσμο πάνε να το ψηφίσουν αλλά δεν θα το ψηφίσουν για να καμθεί ένα μέρος του κινήματος. Ο στόχος ο τελικός είναι να τους ρίξουμε από κει πέρα.

        Θέλω να εκπροσωπήσω τους μαθητές δημοτικού που δεν έχουν σχολείο να πάνε. Η διαμαντοπούλου έχει κλείσει σχολεία. Δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Στα βιβλία γράφουν ανακρίβιες. Έχουν διαφημήσεις για playstation στα σχολικά βιβλία 5ης δημοτικού!

        Υπάρχει κινδυνολογία για την αστυνομία στις 15/06. Αυτό που θα εξασφαλίσει την ειρηνικότητα είναι το να έχει πολύ κόσμο. Μετά τις 15/06, ας το δούμε μετά. Για τον Θεωδοράκη μετά από κάποια ηλικία έχουν το ακαταλόγιστο αλλά ας προσέχουμε. Έχουμε 3 σημεία συνάντησης και να το τονίζουμε στον κόσμο.

        Πώς συνεχίζουμε από εδω και πέρα. Πώς αλλάζουμε το σύστημα. Θα έπρεπε να είμαστε 100000 σήμερα και την τετάρτη να είμαστε 2 000 000. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να κατεβάσουμε όσο κόσμο γίνεται.

        Ακούω από τη αρχή αιτήματα. Πολιτική του αιτήματος καταδικασμένη γιατί μπαίνουμε στο παιχνίδι ότι ποιος δίνει και ποιος ζητάει. Δράσεις καταλήψεις όποις μπορεί. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όχι αιτήματα πάνω απ' όλα. Θέλουμε και θέσεις. Χθες ψηφίστηκαν βιαστικά καποια πράγματα. Λέμε τι θα γίνει μετά αλλά να δούμε την πέμπτη να κάνουμε σίγουρα συνέλευση. Για τα καλέσματα εγώ κρέμασα κάλεσμα στο μπαλκόνι. Το συνταγμα δεν εξουσιάζει άλλες συνελεύσεις.

        Καλούμε όλους τους ανέργους, όλα τα σωματεία, όλους τους πολιτικούς χώρους να είναι εδώ, να μας στηρίξει γιατί τους χρειαζόμαστε. Πρέπει να ετοιμαστούμε στην καταστολή. Πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα κρατήσουμε το κίνημα δυνατό μέχρι τις 28. Να γίνει κάλεσμα στους πάντες για απεργία εκείνη την μέρα. Πρέπει απο την ημέρα που θα ψηφιστεί να γίνει εδώ εξέργεση.

        Τα συνθήματα είναι νερόβραστα. Ελληνες και μετανάστες ενωμένοι στον αγώνα. …. Πρόταση μας είναι πρόταση εξουσίας και όχι εναλλαγής. Σε βάθος χρόνου να λέμε όλη η εξουσία στις συνελεύσεις. Δεν πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Όλη η εξουσία στις συνελεύσεις.

        Τι πάμε και κάνουμε μεθαύριο. Μεγάλη συμμετοχή, αποκλεισμός βουλής. Να έχουμε μάσκες αν γίνεται. Από μεθαύριο ανακατάληψη συντάγματος και δημαρχεία. Τσακίζουμε τον καπιταλισμό και την αγορά.

        Αυτό που καταλήξαμε είναι η ανάγκη να είμαστε μαζικοί την τετάρτη για να μην ανατραπεί εις βάρος μας η κατάσταση. Ακριβώς επειδή κάνουμε εδώ πολιτική για τις ανάγκες μας και όχι πολιτική για την πολιτική πρεπει τα ψηφίσματα να μπορούν να υλοποιηθούν. Πχ εξοστρακισμός που ψηφίσαμε χθες χωρίς να το συζητήσουμε είναι αντιδημοκρατικό.

        Για τον Θεωδοράκη. Το άρθρο 1 της Λαϊκής συντακτικής τα μέσα παραγωγης ανήκουν στους εργαζόμενους. Θέλουμε να ανατέψουμε αυτό που έχουμε σήμερα όχι απλά να το κάνουμε λίγο πιο καλό.

        Ψήφισμα στην ΕΣΗΕΑ για προσωπικό ασφαλείας του τι γίνεται στην πορεία. Όλη η Ελλάδα να μην ξέρει τι γίνεται εδώ, είναι πρόβλημα. Να μην απεργήσουν εκείνη τη μέρα της απεργίας, ειδάλως με προσωπικό ασφαλείας να καλύψουν τη διαδήλωση. Πρέπει ο κόσμος να γίνει πιο πολύς. Όλοι μας απόψε να γράψουμε κάλεσμα να έρθει κόσμος απ' τις γειτονιές μας για την Τετάρτη 15/6. Από πολύ παθητικοί να γινόμαστε πολύ ενεργητικοί είναι χαρακτηριστικό νευρωτικών ανθρώπων. Δεν είναι έτοιμο το κίνημα να καταλάβει την εξουσία, ούτε για απεργία διαρκείας. Είμαστε ώριμοι για μια συνεχή διαμαρτυρία στις πλατείες. Τα μέσα παραγωγής δεν μπορούν τώρα να περάσουν στους εργαζόμενους. Να περάσουν τα κέρδη στο λαό, είναι θέμα ανθρωπιάς και απανθρωπιάς.

        Θέτω ερωτήματα στη συνέλευση. Θέλουμε κυβέρνηση; Θέλουμε να έρθουν άλλοι, τους έχουμε εμπιστοσύνη; (Όχι). Περικυκλώνουμε τη Βουλή, μετά τι κάνουμε. Δεν πρέπει αυτό να αρχίσουμε να το κάνουμε. Πρόταση, είμαι κατά της βίας, γιατί έχουν καλύτερα όπλα από εμάς. Αλλά να αμφισβητήσουμε παγκοσμίως το χρήμα. Να καταργήσουμε το χρήμα, να βρούμε άλλους τρόπους να κανονίζουμε τη ζωή μας. Γιατί δεν ενδιαφέρεστε; Γιατί τη μέρα που ήρθαν οι ειδικοί είχαν φύγει οι καντίνες; Γιατί δεν υπάρχει ταμπελάκι σε άλλη γλώσσα σε άλλες ομάδες;

        Προτείνω και στις 15/6 να είναι αυτή η στάση μας κατάληψη της πλατείας. Να είναι γεμάτη από 14/6 το βράδυ, γιατί δεν θα μας αφήσουν εκείνη τη μέρα. Εμείς να την έχουμε γεμάτη την πλατεία και τίποτα να μην αφήσουμε να χαλάσει τη συγκέντρωση. Ο κόσμος να είναι εδώ και να έρθει κι άλλος κόσμος με τα συνδικάτα. Για την επόμενη μέρα. Εφόσον θα γίνουν εκλογές η ψήφος μας να είναι αρνητική και όχι λευκό ή άκυρο. Να ψηφίσουμε το κόμμα του κανένα. Να αναδείξει το κίνημα εδώ ανθρώπους που θα είναι υποψήφιοι. Οι προσωπικότητες, όπως ο Θεοδωράκης, θα μπορούσαν να είναι εδώ, είμαστε όλοι αγανακτισμένοι. Για τους δημοσιογράφους προτείνω να έχουν ένα διακαναλικό να δει σε όλους ειδήσεις άμεσα.

        Από αύριο πρωί πρέπει η Αθήνα να είναι μια πόλη πολιτική. Όλοι να κάνουν υπόθεσή τους αυτό που νομίζουν ότι είναι υπόθεση των κυβερνώντων. Να λέμε στους ανθρώπους να μην ασχολούνται με άλλα πράγματα, αλλά να μετέχουν στα κοινά. Η εποχή της ιδιώτευσης τελείωσε. Δεν είμαστε προνομιούχοι εμείς, πρέπει όλοι να ερχόμαστε σε αυτές τις δράσεις. Με ρώτησε η περιπτερού χθες, θέλετε τίποτα ακόμα;. Ναι, της είπα να κατέβεις στην απεργία. Με κοιτούσε....

        Ο τόπος βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή από το 1945. Πρώτα θα ξεπουληθούν τα πάντα και μετά θα έρθει μια νέα υποταγή. Οι διαδηλωτές των πλατειών λένε ότι είναι ενάντια στους απεργούς της ΔΕΗ κ.τ.λ. Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να συκοφαντούν το αγώνα μας. Δύο είναι οι μεγάλες δυνάμεις το γερμανικό μπλόκο εξουσίας και το αμερικανικό. Αν καταστείλουν τη διαδήλωση, μάζεμα σε άλλες περιοχές. Πριν, Εποχή, Αυγή να μην απεργήσουν να κυκλοφορήσουν την άλλη μέρα.

        Στις 23/6 θα συζητήσουν στις Βρυξέλλες το σύμφωνο για το ευρώ, ένα παρατεταμένο ευρωμνημόνιο διαρκείας. Μπορεί λόγω των κινητοποιήσεων να το πάνε για Σεπτέμβρη. Σίγουρα εκεί θα συζητήσουν και για την Ελλάδα. Προτείνω ημερίδα για το σύμφωνο του ευρώ. Την Κυριακή να ζητήσουμε να είναι πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης για την Ελλάδα. Δε θέλουμε αλληλεγγύη απ' τη Μέρκελ, αλλά από τις πλατείες της Ευρώπης.

        Να συνταχθεί μέηλ που να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας που να χαιρετίζει και να καλεί ανέργους και εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίησή μας.

        Τραγούδι: (παιδάκι) Μακάρι να πέταγα κι εγώ μαζί σου μακριά από εδώ, να έβλεπα τον ουρανό.

        Να μη βάζουμε ό,τι θέμα να' ναι, αλλά σε σχέση με τη θεματολογία. Χωρίς να υπάρχει συζήτηση δεν πρέπει να υπάρχει ψηφοφόρια. Μου φαίνεται περίεργο δύο μέρες πριν το κινηματικό ραντεβού οι τοποθετήσεις μας να μην είναι πάνω στο θέμα της γενικής απεργίας την Τετάρτη 15 Ιούνη. Νομίζω δεν υπάρχει ιδιαίτερος φόβος, δε θα μας χτυπήσουν, θα είναι μαζικό. Δεν ξέρω αν θα ρίξει την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να είναι μαζικό και την επόμενη να κάνουμε απολογισμό.

        Να πάμε στην ΕΣΗΕΑ να ζητήσουμε να μην απεργήσουν; Όχι να κάνουμε αντιπληροφόρηση με κατάληψη της ΕΡΤ. Αγωνιστής είναι ο εργαζόμενος των 700 ευρώ, αγωνιστής είναι ο μετανάστης που τον έδιωξαν οι πόλεμοι του Καραμανλή και του ΝΑΤΟ απ'την πατρίδα του. Τι γίνεται την επόμενη μέρα; Να συζητάμε τι θα κάνουμε την Πέμπτη. Συνεχίζουμε να συζητάμε, να οργανωνόμαστε. Να παραμείνουμε στις πλατείες. Να μη γυρίσουμε στις γειτονίές μας.

        Προσωπικά έχω μια φοβία για την Τετάρτη. Δε θέλω να υπάρξει βία. Φοβάμαι ότι την επόμενη μέρα, αν υπάρξει βία, δε θα είμαστε εδώ. Επίσης με φοβίζει ότι σαν να έχουμε μειωθεί. Χθες ήμασταν λιγότεροι απ' την προηγούμενη Κυριακή. Να κλείσουμε τη Βουλή, αλλά αν θέλουν να ψηφίσουν το μνημόνιο θα το κάνουν, να μη συγκρουστούμε με την αστυνομία, να είμαστε γύρω και να φωνάζουμε.

        Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Εμείς απ' την πλευρά μας να είμαστε αποφασιστικοί. Να γυρνάμε στο Σύνταγμα για να μείνουμε. Πρέπει να γίνει πανευρωπαϊκό κάλεσμα και να ρίξουμε μεγάλο βάρος για τις 23 Ιούνη που συζητάνε το ευρωσύμφωνο. Να συζητήσουμε αν μας έχει οφελήσει όλο αυτό το πράγμα με το ευρώ.

        Εργαζόμενος, απλήρωτος τρεις μήνες. Είμαι βιβλιουπάλληλος, συμμετέχω και στη Λαϊκή συνέλευση Βύρωνα. Να ενισχύσουμε 15/6 αλλά και 23/6 καθώς και τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές. Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε και την εδώ περιφρούρηση.

        Για τις 15 Ιούνη, πρέπει να κρατήσουμε τα κέντρα που κάνουμε συνελεύσεις το λιγότερο κι αν δε μαζευτούμε 10,000,000. Επίσης όσοι είναι στη Βουλή κληρωτοί, όλες οι αποφάσεις με δημοφίσματα, να μην έχουν μισθό οι κληρωτοί βουλευτές και θητεία για 5 μήνες, 1 μήνα και να μην έχουν σχέση με κόμματα. Να μην πληρώνονται για να έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Τα προβλήματα τα γνωρίζουμε όλοι και τα αναμοχλεύουμε όλοι. Πώς θα μαζέψουμε κόσμο εδώ; Ο καλύτερος τρόπος είναι οι προτάσεις και να είμαστε παραγωγικοί και όχι απλά μια συζήτηση.

        Θέλω να θέσω ένα θέμα ότι πριν από κάμποσες συνελεύσεις υπογράψαμε κάποια ψηφίσματα για προδοσία και κατατεθήκαν στον Άρειο Πάγο. Μήπως αρχίσουμε να πιέζουμε κι εκεί. Έχω μια πρόταση για δημοφήφισμα, κατά πόσον είναι παράνομη η κυβέρνηση αυτή; Να μαζέψουμε υπογραφές γι' αυτό.

        Θέλω να τονώσω την αισιοδοξία για μεθαύριο. Άκουσα σε πολλούς χώρους να συζητάνε να κατέβουν την Τετάρτη. Έχει απήχηση η απεργία αυτή στην κοινωνία. Στο μπαλκόνι του κάποιος είχε γράψει “εμείς θα είμαστε στις πλατείες στις 15/6” και μου άρεσε αυτό και ας το κάνει ο καθένας με ένα παλιό σεντόνι. Πρέπει να δούμε τι πραγματικά μετράει στη ζωή μας, η εργασία μας. Πιστεύω πρέπει να έχουμε μείωση ωρών εργασίας. Η επιστήμη και η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου. Η Ελλάδα να γίνει κέντρο επιστημών και τεχνολογίας.

        Είναι ανεπανάληπτο αυτό που συμβαίνει και θέλω να συνεχιστεί μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Όλη μου τη ζωή ακούω για λιτότητα, άμεσο θέμα για μένα είναι η κατάργηση των τραπεζών και του τόκου. Να συναλλασσόμαστε χωρίς το γ@μημένο πράγμα αυτό, χωρίς το χρήμα.

        Η πρώτη κρίση χρέους που ξέρω ήταν με το Σόλωνα και αντιμετωπίστηκε με τη σεισάχθεια. Πραγματική δημοκρατία δε θα έχουμε χωρίς ανώτατη ιδιοκτησία. Κατάργηση ανώνυμου κεφαλαίου. Κατάργηση χρηματιστηριακής κίνησης. Να καταργηθεί ο τόκος. Το χρήμα δε γεννά χρήμα, δεν τίκτει έλεγε ο Αριστοτέλης. Κατάργηση τόκου. Να κατοχυρωθούν όλα αυτά συνταγματικά.

        Είμαι από το σωματείο του Θριάσιου νοσοκομείου Ελευσίνας που εδώ και βδομάδες έχει βγάλει κάλεσμα και καλεί τους εργαζόμενους να κατεβαίνουν στο σύνταγμα. Το λέω αυτό για να καταδείξω ότι δεν έχει καθετί που σχετίζεται με συνδικαλισμό σχέση με την κυβέρνηση. Εκτιμώ πως η πάλη ενάντια στο μνημόνιο δεν είναι υπόθεση μιας ριξιάς και μόνο της 15 του μηνός. Για αυτό το μεταθέτουν συνέχεια το να ψηφίσουν. Πρέπει για να στριμωχτεί η κυβέρνηση να γίνει ότι έγινε και στην Αίγυπτο που έδιωξε το Μουμπάρακ. Μια γενική απεργιακή κινητοποίηση, αυτό απονομιμοποίησε το Μουμπάρακ. Προτείνω ψήφισμα κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Για να πάρει μήνυμα η κυβέρνηση ότι μπορούμε να το πάμε και παραπέρα.

        Σας ευχαριστώ που με ξυπνήσατε και με σηκώσατε απ' τον καναπέ μου. Σε ορισμένα θέματα θα ήθελα να διαφωνήσω. Δε χρειάζεται η βία. Όλοι λένε να καταλάβουμε, να κάνουμε το ένα το άλλο. Την παθητική αντισταση του Γκάντι ρε παιδιά. Άμα μείνεις με κατεβασμένα τα χέρια, κανείς δε θα σε πειράξει. Σε κάθε περίπτωση δε θα αφήσω κανέναν να καταστρέψει τα όνειρα των δυο παιδιών μου.

        Μας κρύβουν πολλά επιμελώς. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ σημαντική. Μηχάνημα ψυχρής σύντηξης φτιάχνεται στην Ξάνθη από Ρόσι και Φοκάρντι. Παράγει με 5000 ευρώ ενέργεια για όλο το χρόνο για ένα σπίτι. Δε μας το λένε όμως.

        Ονομάζομαι Χάρης. Χθες το βράδυ καθίσαμε μέχρι το πρωί και διαβάσαμε αυτά που ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις για εμάς, τη συνθήκη της Λισαβόνας. Μας κάνουν τεστ γι' αυτά που θα γίνουν το 2014, θέλουν να μας κάνουν ακόμα πιο δούλους. Θα μοιράζεται από αύριο η συνθήκη για να ξέρουν όλοι τι μας ετοιμάζουν. 20 μέρες αναλωνόμαστε σε έννοιες, όρους κι εφαρμόζουμε πράγματα που οι ίδιοι τα κοροϊδεύαμε. Δεν υπάρχει κάτι που να τους ταρακουνήσει αυτή τη στιγμή. Πέντε οι ανάγκες μας, φαγητό, ρούχα, αγάπη, στέγη κι αυτό που πραγματικά αναπτύσσει τον καθένα. Αν μπορέσουμε να επικεντρωθούμε σ' αυτά και να κάνουμε μήνυση σε όλους αυτούς στο διεθνές δικαστήριο για την κακή διαχείριση των πόρων.

        Η Τετάρτη είναι πολύ σημαντική μέρα. Αύριο να συζητήσουμε κι άλλες λεπτομέρειες για το πώς θα περικυκλωθεί η Βουλή, πρακτικά θέματα που είναι στον αέρα πρέπει να τα λήξουμε.



    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

    1. Ζητούνται εθελοντές για τα δρώμενα της Τετάρτης (μουσικοί, χορευτές, εικαστικοί και άλλοι). Να έρθετε στην καλλιτεχνική ομάδα για λεπτομέρειες. Θα φτιαχτεί επίσης πανό μεγάλων διαστάσεων με εικαστική παρέμβαση του κόσμου. Εθελοντές ζητούνται 100 άτομα (ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, κλόουν, χορευτές) για δράση εκτός πλατείας.

    2. Ζωγράφου αύριο 5η λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Γαρδένιας

    3. Άγιος Δημήτριος αύριο στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη

    4. Στο Έθνος του Μπόμπολα περιφρούρηση αύριο στην απεργία στη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 09:30

    5. Συνέλευση Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης αύριο στην πλατεία Βούλας

    6. Πορεία αύριο Τρίτη προπαγανδιστική από το σύνταγμα για να διαδώσει την απεργία της Τετάρτης της 15 Ιούνη.

    7. Η Ισπανία όλη είναι στο πλευρό σας.

    8. Πρωτοβουλία για μοτοπορεία στις 27/6 που θα περάσει από λαϊκές συνελεύσεις και θα έχει μαζέψει μηχανές από όλες τις γειτονίες από το Σύνταγμα και να γυρίσει στο Σύνταγμα.

    9. Λαϊκή Συνέλευση 14.06 στην πλατεία Εξαρχείων στις 19.00

    10. Λαϊκή Συνέλευση 14.06 πλατεία Αναργύρων Ψυρρή στις 20.00

    11. ΛαΙκή Συνέλευση κατοίκων 14.06 στις 18.00 πλατεία Πλύτα Άγιος Αρτέμιος Παγκράτι

    12. Λαϊκή Συνέλευση Πατισίων, πάρκο Φιξ 14.06 στις 18.00 προετοιμασία για τις 15.06

    13. Η ομάδα εξορμήσεων θα συγκεντρωθεί στις 9.00 την Τετάρτη 15.06 στο 11 της πλατείας Συντάγματος

    14. Η Λ.Σ. Χαλανδρίου θα γίνει 16.06 και έχει προσυγκέντρωση για 15.06 στις 10.00 στο μετρό Χαλανδρίου

    15. Καλούμε στη Λ.Σ. Αμαρουσίου την Τρίτη στις 18.00 η οποία θα γίνει μπροστά από το κατειλημμένο από τους εργαζόμενους τησ ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

    16. Εξόρμηση 16.00-18.00 την Τρίτη με συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

    17. Μία ημέρα πριν τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου (27/06) Ενώνουμε τις πλατείες. Ξεκινάμε μοτοπορεία από το Σύνταγμα στις 18.00.Περνάμε από όλες τις πλατείες της Αθήνας και καλούμε όλους την επόμενη μέρα σε αποκλεισμό της Βουλής. Καλούμε όλες τις τοπικές συνελεύσεις να οργανώσουν συνάντηση και να ενωθούν με τη μοτοπορεία της Γενικής του Συντάγματος, ώστε να καταλήξουμε χιλιάδες μηχανές το βράδυ στη συνέλευση. Όσοι ενδιαφέρονται δηλώνουν συμμετοχή στην ομάδα σε λίστα που βρίσκεται στην υποδοχή.

    18. Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό στάδιο) τα τρία σημεία συνάντησης την Τετάρτη 15 Ιούνη για να αποκλείσουμε τη Βουλή.

http://www.real-democracy.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: