Τρίτη, Ιουνίου 14, 2011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ 5,5 % ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟ ΜΑΙΟ…ΦΤΩΧΙΑ


Σημαντική πτώση 5,5 % σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας το Μάιο, σε σχέση με πέρυσι, καθώς τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις περιορίζουν, λόγω της κρίσης, τη ζήτηση ρεύματος.
Η σημαντική πτώση του Μαΐου είχε σαν αποτέλεσμα να καταγράφεται μείωση 0,5 % και στην κατανάλωση ρεύματος του πενταμήνου, πάντα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στο τετράμηνο η ζήτηση ήταν έστω και οριακά αυξημένη σε σχέση με το 2010.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, το Μάιο η ζήτηση από το δίκτυο διανομής (νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις) ήταν μειωμένη κατά 7,1% σε σχέση με πέρυσι ενώ για τις μεγάλες βιομηχανίες, που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης η μείωση της ζήτησης ήταν 2,5 %.
Αυξημένη ήταν η κατανάλωση ενέργειας μόνο από τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ (+2 %).
Στο πεντάμηνο τα αντίστοιχα μεγέθη είναι -2,1 % για το δίκτυο διανομής, +6,5 % για τις μεγάλες βιομηχανίες και +2,6 % για τα ορυχεία.
Στο διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου σημαντικά αυξημένη ήταν η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτες (+5 %), φυσικό αέριο (+60 %) και Ανανεώσιμες Πηγές (+12,8 %) ενώ μειώθηκε κατά 98 % η παραγωγή ρεύματος από υδροηλεκτρικά (-51 % λόγω χαμηλότερη βροχοπτώσεων) και πετρέλαιο (-98 %, δεν περιλαμβάνονται τα νησιά).

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: