Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2011

AMY WINEHOUSE: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ


Την επιστροφή ολόκληρου του εισιτηρίου ή 25 ευρώ μετά την ακύρωση της εμφάνισης της Amy Winehouse συνιστά ο Συνήγορος του Καταναλωτή στην διοργανώτρια εταιρεία Detox Events.
Η ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» δέχεται πολλές προφορικές και γραπτές αναφορές στις οποίες καταγγέλεται η στάση της διοργανώτριας εταιρείας συναυλιών Detox Events, η οποία αρνείται να αποζημιώσει πλήρως όσους αγόρασαν εισιτήρια για το Eject Festival στo οποίο θα εμφανιζόταν και η Amy Winehouse.



H εταιρεία αποφάσισε να αποζημιώσει όσους ήθελαν τα λεφτά τους πίσω μόνο με το 1/5 της τιμής του εισιτηρίου,  θεωρώντας ότι η εμφάνιση της Amy Winehouse αν και headliner για την συγκεκριμένη μέρα είναι ισάξια με τα υπόλοιπα συγκροτήματα. Στη λογική ότι αφού το ένα από τα πέντε καλιτεχνικά σχήματα δεν θα εμφανιστεί το 1/5 του ποσού θα επιστραφεί, χωρίς να δίνει την δυνατότητα σε όποιον ήθελε να επιστρέψει το εισιτήριο και να πάρει το συνολικό αντίτιμο του πίσω.


Ο Συνήγορος του Καταναλωτή συνιστά στην διοργανώτρια εταιρεία να επιστρέψει το σύνολο του αντίτιμου του εισιτηρίου σε όσους δεν θέλησαν να παρακολουθήσουν συνολικά την συναυλία και την επιστροφή 25 ευρώ για όσους την παρακολούθησαν χωρίς το βασικό και διασημότερο καλλιτέχνη.


Συγκεκριμένα ο Συνήγορος του Καταναλλωτή επισημαίνει ότι :


«Σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (βλ. 380, 383, 384, 385, 689 ΑΚ) και ανεξάρτητα από την υπαιτιότητα του αντισυμβαλλομένου, σε περίπτωση ουσιώδους πλημμέλειας στην εκπλήρωση της παροχής ή ουσιώδους ελαττώματος στην εκτέλεση του έργου ή λύσης της σύμβασης λόγω ανωτέρας βίας, ο συμβαλλόμενος καταναλωτής έχει το δικαίωμα είτε της ανάλογης μείωσης της αμοιβής είτε της υπαναχώρησης από τη σύμβαση είτε της επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.


Κατά συνέπεια, λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού των θιγόμενων καταναλωτών, και παράλληλα με την διαδικασία συμβιβαστικής επίλυσης των εγγράφων αναφορών που έχουν υποβληθεί στην Αρχή, ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Ευάγγελος Ζερβέας απευθύνει σύσταση προς την εταιρεία Detox Events για την επιστροφή


α) του συνόλου του αντιτίμου σε όσους καταναλωτές δεν παρακολούθησαν την υπό κρίση συναυλία


β) του χρηματικού ποσού των 25 ευρώ για όσους καταναλωτές την παρακολούθησαν».


ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: