Τρίτη, Ιουνίου 07, 2011

ΙΝΤΕΡΠΟΛ: Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ…AND THE SHOW GOES ON

Η Αλ Κάιντα και οι διάφορες ομάδες που συνδέονται με αυτήν παραμένουν η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια παρά την θανάτωση του Ομπάμα μπιν Λάντεν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ιντερπόλ. Οι αεροπορικές εταιρείες και άλλες μορφές δημοσίων μεταφορών είναι αυτές που κινδυνεύουν περισσότερο, καθώς οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν ψεύτικα διαβατήρια για να ταξιδεύουν απαρατήρητοι, τομέας που αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης ανησυχίας τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Ιντερπόλ Ρόναλντ Νόμπλε στο περιθώριο μιας σύσκεψης του αεροπορικού κλάδου στην Σιγκαπούρη.


Όπως εξήγησε, μία μεγάλη ανησυχία αποτελεί η χρήση κλεμμένων ή χαμένων διαβατηρίων και το γεγονός ότι πολλές χώρες δεν ελέγχουν εάν τα διαβατήρια των ταξιδιωτών ταιριάζουν με αυτά της βάσης δεδομένων για τα απολεσθέντα διαβατήρια.

Επισήμανε, δε, πως οι υπηρεσίες ασφαλείας έλεγξαν ηλεκτρονικά 490 εκατομμύρια διαβατήρια το 2010 και εντόπισαν 40.000 εξ αυτών που είχαν δηλωθεί ως απολεσθέντα ή κλεμμένα. Η βάση δεδομένων της Ιντερπόλ, δήλωσε, περιλαμβάνει στοιχεία για 16 εκατομ. χαμένα διαβατήρια και 12 εκατομ. χαμένες εθνικές ταυτότητες.

ΠΡΕΖΑ TV
7-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: