Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2011

Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΠΙΕΖΕΙ ΠΤΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Παρά την αυξημένη πιθανότητα η ΕΚΤ να αυξήσει τον προσεχή μήνα τα επιτόκια - προσδοκία που ωθεί ανοδικά την ισοτιμία του ευρώ - η σημερινή υποχώρηση του ευρώ στις αγορές συναλλάγματος οφείλεται στις σοβαρές ανησυχίες των επενδυτών για το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης, μεταδίδει το Ρόιτερ.
Το ευρώ υποχώρησε 1,446 πριν σταθεροποιηθεί στα 1,448 δολάρια στις διεθνείς αγορές, ενώ έχασε έδαφος σε σχέση και με το γιεν.


Με την ΕΚΤ να διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη το 2012, θεωρείται πιθανό ότι η αύξηση των επιτοκίων της μπορεί τελικά να είναι βραδύτερη από αυτή που αναμενόταν.

«Η στάση της ΕΚΤ όσον αφορά τον πληθωρισμό και τα επιτόκια δεν είναι τόσο ισχυρή, όσο αρχικά θεωρούσε η αγορά, και αυτό προκάλεσε πωλήσεις του ευρώ. Είναι πιθανό να δούμε μία αύξηση του επιτοκίου τον επόμενο μήνα, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι για το μέλλον», δήλωσε αναλυτής της Citibank στο Ρόιτερ.

Σε ότι αφορά τις ανησυχίες των επενδυτών για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρωπαϊκού χρέους, παράγοντας κλειδί θεωρείται η δυστοκία που παρουσιάζεται εξαιτίας των διαφωνιών που παρατηρούνται μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών. «Η διαφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών και η αδυναμία τους να περιορίσουν την κρίση κρατικού χρέους συνεχίζει να κυριαρχεί στη λήψη αποφάσεων από τους επενδυτές», δήλωσε άλλος αναλυτής στο Ρόιτερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
10-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: