Τρίτη, Ιουνίου 07, 2011

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την καταβολή της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, μπροστά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχοντας τη συμπαράσταση και άλλων προνοιακών φορέων.“Διαμαρτυρόμαστε διότι δεν πήραμε την τακτική επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας, η οποία έπρεπε να καταβληθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται.
Η Εταιρεία Σπαστικών κινδυνεύει να κλείσει, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν 70 άτομα με βαριές κινητικές και πολλαπλές αναπηρίες” ανέφερε ο διευθυντής της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος , Μόσχος Δεμίρης.
Δυσχερέστερη καθιστά την κατάσταση η απόφαση για μείωση της αρχικής επιχορήγησης κατά 70%. “Κατά τη συνάντησή μας με τον αντιπεριφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη ενημερωθήκαμε ότι η πολιτεία θα κόψει κατά 70% την αρχική επιχορήγηση. Η επιχορήγηση αυτή αντιστοιχεί με το ένα τέταρτο του προϋπολογισμού μας και, αν μειωθεί κατά 70%, κινδυνεύουμε να κλείσουμε”, πρόσθεσε ο κ Δεμίρης.

ΠΡΕΖΑ TV
7-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: