Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΛΕΜΟΥΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μιχάλης Λεμούσιας, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την απολογία του ενώπιον του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης. Ο Μ. Λεμούσιας κατηγορείται για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας», ύψους 51,4 εκατομμυρίων ευρώ, στα ταμεία του δήμου.
Μετά την κοινοποίηση της απόφασης περί της προσωρινής του κράτησης, ο Μιχάλης Λεμούσιας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αποπειράθηκε να πηδήξει από το παράθυρο του ανακριτικού γραφείου, αλλά αναχαιτίστηκε από αστυνομικούς.


Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι οι πράξεις της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, καθώς επίσης της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, σημαντικό ρόλο ως προς την παραπάνω εξέλιξη έπαιξε η απολογία του φερόμενου ως «πρωταγωνιστή» της υπεξαίρεσης, πρώην υπαλλήλου της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος του καταλόγισε εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο συνήγορός του, δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του πελάτη του ότι: "δεν στοιχειοθετείται ούτε στην πραγματική βάση της σχηματισθείσας δικογραφίας, αλλά ούτε στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος".

Κλείνοντας ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, οι μόνοι που κρίθηκαν ως προσωρινά κρατούμενοι είναι οι Μ. Λεμούσιας και Π. Σαξώνης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στην προφυλάκιση του Μ. Λεμούσια αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος: «Χωρίς τη μαρτυρία κανενός από τους 30 μάρτυρες που εξετάστηκαν και χωρίς καμία ένδειξη, με μόνη την τρίτη κατάθεση του ενόχου που την έκανε έναν ολόκληρο χρόνο μετά την σύλληψή του, προφυλακίστηκε ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς, γρήγορα θα αποφανθεί τελεσιδίκως η δικαιοσύνη και οι κοινοί συκοφάντες θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει».

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΡΕΖΑ TV
10-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: