Τρίτη, Ιουνίου 28, 2011

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ


Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι η Ελλάδα και οι σημερινές κινητοποιήσεις που συνοδεύτηκαν με επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Τα ξένα δημοσιεύματα κάνουν εκτενή αναφορά στη 48ωρη απεργία ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας αλλά και στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στην Αθήνα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο.
Με τίτλο "Ελλάδα: Η διαδήλωση κατά του πακέτου λιτότητας γίνεται βίαιη" μεταδίδει το BBC τα σημερινά επεισόδια στην Αθήνα.



Πρώτο θέμα η Ελλάδα και στο CNN που μεταδίδει τα γεγονότα με τίτλο "Η ελληνική αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα σε διαδηλωτές"ενώ χαρακτηρίζει τις διαδηλώσεις εξαιρετικά βιαίες.

Εκτενές ρεπορτάζ αφιερώνει και το Ρόιτερ που γράφει ότι η ελληνική αστυνομία συνεπλάκη με ομάδες νέων στο κέντρο της Αθήνας την πρώτη ημέρα των απεργιών και διαδηλώσεων ενάντια στις περικοπές που ζητούν ξένοι ηγέτες σαν αντίτιμο για νέα οικονμική βοήθεια.

Στο ίδιο ύφος και το Associated Press που μεταδίδει ότι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία σε απεργία στην Αθήνα. "Νωρίτερα", γράφει το δημοσίευμα, "περίπου 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε δύο διαφορετικές πορείες ενώ άλλοι 7.000 διαμαρτυρήθηκαν στη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης, χωρίς επεισόδια".

"Ελληνική θλίψη" είναι ο τίτλος του Sky News για το θέμα των σημερινών διαδηλώσεων στη Ελλάδα.

"Παρέλυσε η Ελλάδα από τη 48ώρη απεργία ενάντια στη ψήφιση μέτρων λιτότητας" γράφει η Wall Street Journal.

Εκτενή αναφορά στη σημερινή απεργία στην Ελλάδα κάνει και το Αλ Τζαζίρα σε θέμα με τίτλο "Γενική απεργία σε εξέλιξη στην Ελλάδα".

"Συγκρούσεις στην Αθήνα, διαμαρτυρία για τη λιτότητα" γράφει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

"Ελλάδα: Γενική απεργία και διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα" γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γαλλική εφημερίδα Le Monde και κάνει αναφορά στα επεισόδια και τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

ΠΡΕΖΑ TV
28-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: