Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2011

ΣΤΑΡΚ: ΘΑ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


«Η Ελλάδα αποφασίζει για το μέλλον της Ευρώπης. Εχει κύρια ευθύνη εάν η Ευρώπη οδηγηθεί σε μια οικονομική κρίση, με απρόβλεπτες συνέπειες». Τις απόψεις αυτές, που συμμερίζονται και πολλοί άλλοι στη Γερμανία, εξέφρασε ο Γιούργκεν Σταρκ, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, σε συνέδριο που οργάνωσε στο Βερολίνο η εφημερίδα «Βελτ».
 Τα λόγια του Σταρκ αντανακλούν και το κλίμα που υπάρχει στο Βερολίνο, καθώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και τα όσα συμβαίνουν στην Αθήνα και ειδικά μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο.



Υιοθετεί Πάγκαλο


Ετσι και χθες τα γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ζωντανά σκηνές βίας από την Αθήνα, αλλά και αναλύσεις κάθε τύπου για το τι μπορεί να συμβεί στη χώρα μας σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.


Η εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» της Γερμανίας παρουσίασε μάλιστα δύο σενάρια στην περίπτωση αυτή. Το χειρότερο, όπως το ονόμασε, δεν απέχει πολύ από τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, με χάος και βία να εξαπλώνονται στη χώρα.


Σε ό,τι αφορά τον Γιούργκεν Σταρκ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Βελτ», δήλωσε ότι «για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα σχέδιο Α. Αυτό της υλοποίησης των συμφωνημένων στόχων». Επανέλαβε ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. έχουν στείλει σαφή μηνύματα προς το ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ ζήτησε από τους Ελληνες «να υπάρξει εθνική συνεννόηση». Επίσης επέκρινε ως «αλαζόνες» όλους όσοι αντιμετωπίζουν στη Γερμανία την ελληνική κρίση.


* Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι συζητήσεις για τη συμμετοχή τραπεζών στη σωτηρία της Ελλάδας και όπως δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, Ασμουσεν, «το γαλλικό σχέδιο είναι μια πολύ καλή βάση». Απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες και κυρίως σε ό,τι αφορά τις αντιρρήσεις του Βερολίνου για κίνητρα και εγγυήσεις στις τράπεζες.


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας την περίοδο που ξεκίνησε το ευρώ, ο σοσιαλδημοκράτης Χανς Αϊχελ, ζήτησε για άλλη μία φορά από την κυβέρνηση της χώρας του να βοηθήσει και να σταθεί αλληλέγγυα στην Ελλάδα με κάθε κόστος. Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Γερμανούς τουρίστες να αποφεύγουν τις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν διαδηλώσεις αλλά και πορτοφολάδες.


Χθες το βράδυ στην ηλεκτρονική έκδοση του το περιοδικό «Σπίγκελ» σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα μετέδιδε ότι «χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν στην Αθήνα και βρίζουν τους πολιτικούς ως κλέφτες. Τις διαδηλώσεις υποδαυλίζουν τα συνδικάτα και οι κομμουνιστές. Σκοπός τους, να ακυρώσουν το Μεσοπρόθεσμο...».


Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ


ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: