Σάββατο, Ιουνίου 11, 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΎΝ ΟΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ...

Θραύση έκαναν τα …υπογλώσσια σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης που ανέλαβαν εν μέσω απεργίας της ΕΤΙΤΑ ( τεχνικών των ιδιωτικών καναλιών) να εξασφαλίσουν ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα μεταδοθεί διακαναλικά.

Το κείμενο που θα διάβαζε ο πρωθυπουργός δόθηκε στην ΕΡΤ από τις 12 το μεσημέρι ώστε να γραφτεί στο autocue με προοπτική η μετάδοση να πραγματοποιηθεί live από το Μέγαρο Μαξίμου στις 2. Το χρονοδιάγραμμα του πρωθυπουργού, όμως, τινάχτηκε στον αέρα όταν η ΠΟΣΠΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι αρνείται να δώσει μέσω pool την εικόνα στα ιδιωτικά κανάλια, σεβόμενη την απεργία των τεχνικών, γεγονός που πρακτικά σήμαινε ότι το διάγγελμα θα μεταδιδόταν μόνο από την ΕΡΤ.



Αμέσως σήμανε συναγερμός στην κυβέρνηση, το διάγγελμα αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας και ο κλήρος έπεσε στο αρμόδιο Υπουργό Τηλέμαχο Χυτήρη και τον στενό συνεργάτη του και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, Πάνο Σαμούρη που κλήθηκαν να ρυθμίσουν το ζήτημα πάσει θυσία και να συνετίσουν τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ.

Ακολούθησαν πολύωρες και δραματικές διαπραγματεύσεις που έφεραν τους εμπλεκόμενους –κυριολεκτικά- στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Ενδιαμέσως, στελέχη της κυβέρνησης πρότειναν ως λύση ακόμα και το να ανοίξουν τις πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου, σε …απεργοσπαστικό συνεργείο του ΣΚΑΙ, κάτι που βρήκε και πάλι «απέναντι» τους ΕΡΤικούς, ενώ ήταν και πρακτικά ανέφικτο καθώς ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να κοιτάζει ταυτόχρονα σε δύο κάμερες.

Τελικά λίγο πριν τις έξι και κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων (κάποιοι λένε ακόμα και απειλών) η ΠΟΣΠΕΡΤ συμφώνησε να δοθεί εικόνα στα ιδιωτικά κανάλια θέτοντας δύο όρους: ότι θα το προβάλλουν όλοι –και όχι μόνο ο ΣΚΑΙ που απείχε από την απεργία- και ότι πάνω από το …κούτελο του πρωθυπουργού θα περνούσε κρόουλ που θα ενημέρωνε το κοινό ότι η μετάδοση γίνεται κατ΄εξαίρεση και με την άδεια της ΕΤΙΤΑ. Όπως και έγινε. Λεπτομέρεια: Η μετάδοση δεν έγινε ζωντανά, αλλά με live delay (δηλαδή μαγνητοσκοπήθηκε και προβλήθηκε ελάχιστα λεπτά μετά) ώστε να αποφευχθούν τυχόν …απρόοπτα!

Της Ναταλίας Ανδρικοπούλου -REAL.GR
ΠΡΕΖΑ TV
11-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: