Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2011

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΔΝΤ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ…ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ


Καμπανάκι κινδύνου για την ισπανική οικονομία χτυπά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χαιρετίζοντας τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί, αλλά επισημαίνοντας και την ανάγκη ενίσχυσής τους. Σε έκθεσή του, το ΔΝΤ υποδεικνύει επίσπευση της μεταρρυθμιστικής πορείας της Ισπανίας, τονίζοντας ότι η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη απειλεί να περιορίσει την ανάκαμψή της. «Οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες μπορεί να επιδεινωθούν περαιτέρω, αντανακλώντας την αύξηση της ανησυχίας για τους κινδύνους κρατικού χρέους στην ευρωζώνη», σημειώνει η έκθεση, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό μπορεί να πιέσει επιπρόσθετα το κόστος δανεισμού για το ισπανικό Δημόσιο και τις ισπανικές τράπεζες και με τη σειρά του να ανατροφοδοτήσει αρνητικά την πραγματική οικονομία».


Ατέλειες και κίνδυνοι

Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρεται ότι «η αποκατάσταση της οικονομίας είναι ατελής και οι κίνδυνοι είναι σοβαροί» και ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία χαλάρωση στη δυναμική των μεταρρυθμίσεων», προκειμένου να ενισχυθεί η ανάκαμψη και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας, που βρίσκεται στο 21% και είναι «απαράδεκτα υψηλό».

Επιπλέον, το ΔΝΤ αναφέρει ότι «κάποια από τα βασικά προβλήματα της παραγωγικότητας και της δυσλειτουργίας της αγοράς εργασίας πρέπει να αντιμετωπιστούν πλήρως» και καλεί τις ισπανικές αρχές «να ενισχύσουν περαιτέρω την αξιοπιστία της δημοσιονομικής προσαρμογής, να ολοκληρώσουν τη μεταρρύθμιση στο χρηματοπιστωτικό τομέα και να ενισχύσουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας».

«Αγανακτισμένοι» στη Βουλή

Εν τω μεταξύ περίπου 200 Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» κατασκήνωσαν τη νύχτα της Τρίτης έξω από το Κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας.

Χθες το πρωί, δεκάδες αστυνομικοί εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν το κτήριο του Κοινοβουλίου.

«Φτάνει», έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, όπως και «Δεν είναι κρίση, είναι απάτη» ή και «Τέλος παιχνιδιού ("Game over")».
(Πηγές: ΑΠΕ-Γαλλικό)
ΠΡΕΖΑ TV
23-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: