Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΖΗΤΑΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι ζήτησε σήμερα από το ΝΑΤΟ τη διακοπή των εχθροπραξιών στη Λιβύη προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας διαδρόμων διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Επίσης ο Ιταλός ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ιταλικό κοινοβούλιο,δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δώσει "λεπτομερείς πληροφορίες" για τα αποτελέσματα των βομβαρδισμών και των "δραματικών" σφαλμάτων που οδήγησαν σε απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.



"Είναι σαφές ότι δεν είναι αυτή η αποστολή του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ιταλικής Βουλής.

Τη Δευτέρα, ο Φράνκο Φρατίνι είχε δηλώσει στο Λουξεμβούργο κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι "διακυβεύεται η αξιοπιστία του ΝΑΤΟ".

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε απώλειες αμάχων, είναι απολύτως απαράδεκτο", δήλωσε στο περιθώριο της συνόδου του Λουξεμβούργου.

Χθες ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, προέβη σε παρόμοιες δηλώσεις εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του όσον αφορά στις νατοϊκές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην Τρίπολη τη νύκτα της περασμένης Κυριακής. Επίσης νατοϊκές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά λάθος εναντίον φάλαγγας των δυνάμεων των εξεγερμένων στην περιοχή της Μπρέγκα στις 16 Ιουνίου.

ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: