Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2011

Η ΜΟΣΧΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ…ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ;ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ;

Η πυρηνική ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Σεργκέι Κιριένκο, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας της Ρωσίας (Rosatom), καθώς ορισμένες χώρες αμφισβητούν την ενέργεια αυτή μετά το δυστύχημα στην ιαπωνική πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα.

"Στα επόμενα δέκα χρόνια (η χρήση) της πυρηνικής ενέργειας αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για μια σταθερή και ευημερούσα ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας", σημείωσε ο Κιριένκο.
"Η πυρηνική ενέργεια αποτελεί την κινητήρια δύναμη της καινοτόμου ανάπτυξης της ανθρωπότητας", πρόσθεσε κατά την έναρξη μιας διάσκεψης στη Μόσχα με τίτλο "Η Εξέλιξη της Ατομικής Ενέργειας: Παύση ή συνέχιση;".
"Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει μια χώρα να έχει πρόσβαση σε αυτή την αξιόπιστη και σταθερή πηγή ενέργειας", τόνισε στη διάσκεψη που θα διαρκέσει τρεις ημέρες.
Μετά την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία, οι διαμαρτυρίες πολλαπλασιάστηκαν κατά αυτής της ενέργειας.
Οι δηλώσεις του προέδρου της Rosatom έρχονται ενώ η γερμανική κυβέρνηση υιοθέτησε σήμερα ένα νομοσχέδιο που θα κάνει η Γερμανία την πρώτη μεγάλη οικονομική δύναμη στον κόσμο που θα γυρίσει την πλάτη της στην πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2022.
Όμως παρά την καταστροφή της Φουκουσίμα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι δεν θα αλλάξουν την πολιτική τους στον τομέα αυτό.
"Ο κόσμος πρέπει να έχει απόλυτες εγγυήσεις ότι η πυρηνική ενέργεια πρέπει να είναι ασφαλής.
Αυτό θα απαιτήσει την εξεύρεση λύσεων, αρχίζοντας με τις αλλαγές στο διεθνές δίκαιο", υπογράμμισε ωστόσο ο Κιριένκο.
 
ΠΡΕΖΑ TV
6-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: