Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2011

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων βαίνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έπειτα από την άκαρπη συνάντηση των εκπροσώπων της με τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της, Νίκος Φωτόπουλος.
Η απεργία τόνισε ο Φωτόπουλος, θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. «Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί» δήλωσε.



Οι συνδικαλιστές ανέφεραν, ότι ο υπουργός Οικονομικών τους μετέφερε πως σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο προβλέπει πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ.

Η συνέχιση των απεργιών, σημαίνει στην πράξη πως οι καταναλωτές ενδέχεται από αύριο Παρασκευή, να έρθουν αντιμέτωποι με 3ωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης, σε περίπτωση που οι απεργοί θέσουν εκτός λειτουργίας περισσότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ τόνισε ότι πρόκειται να προσβάλει και με νομικά μέσα την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ καθώς, υποστηρίζει ότι η πολιτεία έχει αναγνωρίσει πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

ΠΡΕΖΑ TV
23-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: