Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η «ΔΩΔΩΝΗ»

ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη", μετά την έκτακτη γενική συνέλευση, την οποία συγκαλεί η ΑΤΕ, για την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της.
Η συνέλευση θα γίνει στις 5 Ιουλίου στα Γιάννενα, με θέμα την τροποποίηση 11 άρθρων του καταστατικού, την κατάργηση άλλων 5 και τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου. Το επίμαχο άρθρο του καταστατικού είναι το 8, το οποίο σήμερα προβλέπει ότι, εάν η ΑΤΕ θέλει να αποχωρήσει από τη "Δωδώνη", οι μετοχές της πρέπει να επιστρέψουν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς (που είναι και μέτοχοι μειοψηφίας στην επιχείρηση) και με βάση την αξία της εταιρείας, που καταγράφεται στους ισολογισμούς.



Εφόσον μεταβληθεί αυτό το άρθρο, καθίσταται προφανές πως η ΑΤΕ μπορεί να πουλήσει το ποσοστό της σε τρίτο ιδιώτη επενδυτή, χωρίς να δεσμεύεται απέναντι στους συνεταιρισμούς.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της "Δωδώνη", συμμετέχουν με 67,77% η ΑΤΕ, με 24,78% η ΕΑΣ Ιωαννίνων, με 0,55% η ΕΑΣ Aρτας-Φιλιππιάδας, με 2,90% η ΕΑΣ Πωγωνίου, με 2,40% η ΕΑΣ Πρεβέζης και με 1,60% η ΕΑΣ Θεσπρωτίας.

Ουσιαστικά από τις 5 Ιουλίου και έπειτα και αφού προηγηθεί αποτίμηση της αξίας της εταιρείας, η ΑΤΕ μπορεί να προχωρήσει μέσα από σχετική ανοιχτή διεθνή διαδικασία σε πώληση του ποσοστού της.

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: