Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2011

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΟΗΕ

Επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών κατηγόρησαν βάσει των ευρημάτων τους το καθεστώς του Καντάφι για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Επίσης η αποστολή του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι και οι αντικαθεστωτικοί έχουν προβεί σε ενέργειες που μπορούν να χαρακτηριστούν εγκλήματα πολέμου.
Η έκθεση των τριών επιθεωρητών του ΟΗΕ δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, στη Γενεύη, την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι παρατείνει τις επιχειρήσεις του στη Λιβύη για ακόμη 90 ημέρες.


Οι επιθεωρητές διεξήγαγαν έρευνες στη Λιβύη και συναντήθηκαν με εκπροσώπους και των  αντιμαχόμενων μερών καθώς και με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιατρικό προσωπικό, αλλά και οικογένειες θυμάτων.

Ωστόσο διευκρίνισαν ότι τα ευρήματα τους, που αφορούν παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας από την πλευρά των ανταρτών δεν είναι τόσα αριθμητικά όπως αυτά του καθεστώτος.

Η έκθεση εγείρει προβληματισμούς καθώς υπάρχουν καταγγελίες που ενοχοποιούν μερίδα ανταρτών για βασανιστήρια και σκληρή συμπεριφορά κυρίως ενάντια σε μετανάστες εργάτες που βρίσκονται στη Λιβύη.

Τα ευρήματα θα συζητηθούν τη Δευτέρα στη Γενεύη.

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: