Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2011

Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Η βία της ακροδεξιάς φαίνεται να συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο στην πρώην ανατολική Γερμανία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στον εγχώριο Τύπο σήμερα.
Το 2010 διαπράχθηκαν 306 ενέργειες βίας από την ακροδεξιά σε αυτό το τμήμα της Γερμανίας, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 5%, αν και σε εθνικό επίπεδο σημειώθηκε πτώση αυτού του είδους των επεισοδίων κατά 14%, στα 762, αναφέρει η εφημερίδα Die Welt.

Στην Σαξονία-'Ανχαλτ, στο Βραδεμβούργο, στη Σαξονία, στη Θουριγγία και στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, σημειώθηκε το 40% των επιθέσεων και των εγκλημάτων μελών της ακροδεξιάς στη Γερμανία παρότι στις περιοχές αυτές κατοικεί μόλις το 15% του συνολικού πληθυσμού της Γερμανίας, προσθέτει η εφημερίδα.
Τα στοιχεία περιέχονται στην ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, η οποία είναι αρμόδια για την αντικατασκοπία, τον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των εξτρεμισμών και πρόκειται να δημοσιοποιηθεί αύριο από τον υπουργό Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Ντίτριχ.
Στην έκθεση σημειώνεται παράλληλα ότι παρότι οι βίαιες ενέργειες της ακροαριστεράς παραμένουν πιο πολυάριθμες -- 944 το 2010 -- καταγράφουν επίσης μεγάλη πτώση (-15,3%).
Σύμφωνα με τη Βελτ η έκθεση καταγράφει έξαρση των απευθείας συγκρούσεων μεταξύ ομάδων από τους δύο χώρους, στις οποίες τραυματίστηκαν 232 μέλη της ακροαριστεράς και 308 μέλη της ακροδεξιάς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η οποία ανήκει στον όμιλο Σπρίνγκερ, όπως και η Βελτ, τα μέλη της ακροδεξιάς φαίνεται πως έχουν εγκαταλείψει την «παραδοσιακή» εμφάνισή τους με τα ξυρισμένα κεφάλια, φαρδιά μπουφάν και άρβυλα, ώστε να αφομοιώνονται πιο εύκολα στο πλήθος.


ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: